Familie Organisatie Pater viert 25-jarig jubileum


Bijeenkomst in Gevangenismuseum Veenhuizen 10 april 2010

VEENHUIZEN, 20100321 -- Op 9 maart 1985 kwamen 500 mensen met de naam Pater of die daar van afstamden bijeen in de Flevohof. De Familie Organisatie Pater werd geboren. 25 jaarbijeenkomsten verder, vind dit jaar op zaterdag 10 april 2010 het jubileum plaats in het Nationale Gevangenismuseum in Veenhuizen (Drente). De miljoenen van Neeltje Pater worden niet meer nagejaagd, maar met een leuk programma in een historische ambiance zal het weer een geslaagde Pater-dag worden.

Het programma begint met een lezing door auteur Will Schackman, met een lezing over de Maatschappij van Weldadigheid en de Pater-mensen in Veenhuizen. Daarna is er een rondleiding door het Nationaal Gevangenismuseum en een rondrit door het gevangenisdorp Veenhuizen. Na de lunch is het tijd voor de Algemene Ledenvergadering, waarna de dag zal worden afgesloten met napraten, het delen van genealogische informatie onder het genot van een drankje.
Tijdens de dag zal ook de nieuwe website worden gepresenteerd. Op de huidige site (www.fam-org-pater.nl/) is meer informatie te vinden.

Een kwart eeuw na het begin in de Flevohof hebben vele mensen zich ingezet voor de organisatie en is er veel onderzoek verricht naar mensen met de naam Pater, Paters en De Pater. Alle leden worden kwartaalijks op de hoogte gehouden via het kwartaalblad 'Het Patertje'.
Van de bijna 20 stambomen, zijn er voor een paar al zeer goed gedocumenteerde boeken verschenen in de afgelopen jaren. Leden zijn er niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Australie, Suriname en de USA.
Op de jaardagen wordt altijd veel informatie uitgewisseld en ten toongesteld. Een ideale gelegenheid om meer over onze voorouders te weten te komen en met naamgenoten herinneringen te delen.
Ook geĂŻnteresseerden die niet de achternaam Pater delen zijn van harte welkom.
Er is veel gebeurd sinds Napoleon de Burgelijke Stand introduceerde!





ingezonden persbericht