Première Candy

08/04/2010 14:30

Diabetes Fonds Nederland

Regisseur, acteur en ambassadeur Barry Atsma:

" Een ontroerende en komische theatervoorstelling over de impact van diabetes"

Op zaterdag 10 april om 19.30 uur bent u van harte uitgenodigd voor de première van Candy. In de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Candy is een voorstelling over diabetes, speciaal voor jongeren. Actrice Izaira Kersten en acteur Floris van Tilburg laten de kijker zien hoe het is om als puber diabetes te hebben. Soms hilarisch. Soms hartverscheurend. Ze nemen u mee in de wereld van Bart en Anne, twee jongeren met diabetes. Niet alleen voor jongeren maar ook voor ouders, vrienden, leerkrachten en iedereen uit de omgeving van jongeren met diabetes.

Izaira Kersten heeft zelf diabetes, ze maakte al eerder een voorstelling over diabetes 'Suiker'. Ze kreeg daarmee lovende kritieken van publiek en pers. Izaira Kersten: " Op 'Suiker' kreeg ik veel reacties, ook van jongeren. Dat inspireerde me tot het maken van deze voorstelling Candy, waarmee we hopen jongeren een hart onder de riem te steken en ze te bewegen zich open op te stellen over hun diabetes. Maar ook om de omgeving te laten zien wat de impact van diabetes is. In Candy speel ik niet alleen, maar samen met Floris van Tilburg en Barry regisseert. We spelen in een dik uur tijd verschillende korte scènes, waarin we allerlei personages spelen. Ik ben blij dat het Diabetes Fonds opnieuw bereid was deze voorstelling mogelijk te maken."

On tour

Scholen en ziekenhuizen kunnen de voorstelling vanaf april tot eind van het jaar boeken. Bert Kuipers, directeur Diabetes Fonds: " Izaira Kersten en Barry Atsma zijn al jaren ambassadeur van het Diabetes Fonds. Dit is voor ons een fantastische manier om pubers te bereiken. Dat regel je niet met een folder of een internetsite. Dat moet je ze laten beleven. En dat kunnen Izaira en Floris als geen ander."