Ingezonden persbericht

Kwalificatie GP Losail Qatar STIPA-Molenaar Racing GP

Net geen eerste startrij voor Randy Krummenacher (5e) in Qatar

De eerste kwalificatie van het seizoen 2010 zit erop voor het STIPA-Molenaar Racing GP team. Tijdens de Commercial Bank Grand Prix of Qatar heeft de Zwitser Randy Krummenacher een uitstekende start gemaakt. Krummenacher mist net de eerste startrij maar zal als eerste vanaf de tweede startrij op de 5e plaats morgen de wedstrijd starten. Quentin Jacquet maakte een grote stap ten opzichte van de vrijdag sessie en start morgen vanaf de zevende startrij op een 25e positie de wedstrijd.

Tegen het einde van de middag Nederlandse tijd werd de tweede vrije training verreden. Randy Krummenacher liet zien dat de zesde plaats op de vrijdag geen toevalstreffer was. De Zwitser heeft definitief het gat naar de top gedicht en wist ook in deze vrije training naar een keurige 8e positie te rijden. De Fransman Quentin Jacquet kende veel problemen in de vrije training. In het eerste gedeelte kampte Jacquet met electronische problemen die gelukkig snel en vakkundig door de monteurs van het STIPA-Molenaar Racing GP team verholpen werden. Door het gemis van een aantal ronden door de verloren tijd, kon de Fransman geen potten meer breken en sloot de vrije training af op een 25e positie.

Gelijk in het begin van de kwalificatie liet Randy Krummenacher van zich horen door direct een goede rondetijd te rijden en zich in de top 3 te nestelen. Halverwege de sessie zakte de Zwitser terug naar een 8e plek maar in de laatste minuten van de kwalificatie perste Krummenacher nog een aantal snelle ronden eruit en kwam tot een erg goede vijfde startpositie. Quentin Jacquet wist maar liefst vijf seconden van zijn tijd van de vrijdag sessie te rijden. De Fransman verbeterde niet zijn positie maar sloot het gat naar de andere rijders en verwacht deze trend door te zetten.

Randy Krummenacher (5e, 2:07.770):

"Dit is natuurlijk een geweldige start van het seizoen. Ik ben blij dat we de opgaande lijn van de wintertest hebben kunnen doortrekken. Het is wel een beetje balen dat ik net niet op de eerste startrij sta. Het kwam net niet goed uit op het rechte stuk om een slipstream mee te pakken. Op deze baan scheelt dat al gauw een paar tiende van een seconde. Met een goede start moet het mogelijk zijn mee te strijden voor een top 5 positie. Ik heb er erg veel zin in en ben erg benieuwd naar het resultaat van de eerste race van het seizoen!"

Quentin Jacquet (25e, 2:13.874):

"In de vrije training ging het niet naar wens. In het begin had de motor electronische die gelukkig snel werden opgelost door het team. Ik miste hierdoor wel tijd die ik hard nodig heb. Het gaat steeds beter en ik een grote stap in mijn rondetijden gehaald. In de race zal ik zeker weer een stap maken met als doelstelling de race uit te rijden."

STIPA-MOLENAAR RACING GP
w: http://www.molenaarracing.com/
e: info@molenaarracing.com

http://www.molenaarracing.com/nieuwsbrief/public/archive.php