Australische gitaarvirtuoos Tommy Emmanuel komt naar Nederland

24/03/2010 12:20

Wigt Productions B.V.

In Concert - TOMMY EMMANUEL

Support-act: Jake Shimabukuro, de nr.1 ukelele-gitarist in de wereld

Hij is thuis in elk genre, heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo gemakkelijk jazz als klassiek, rock en country. Gitarist Tommy Emmanuel is een geboren entertainer, die met zijn muziek en zijn charme het publiek weet te inspireren en betoveren.

Tommy Emmanuel heeft een unieke stijl - wat hij eenvoudig 'finger style' noemt - hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano bespeelt. Eén man, op één gitaar, doet de wereld vergeten in een geweldige one-man-show, waarin Emmanuel al het mogelijke uit zijn instrument haalt. Naast het meesterlijke 'fingerpicking' produceert hij met zijn gitaar namelijk ook een heel scala aan akoestische drumklanken, waarmee hij o.a. een heel orkest na doet.

Door de groten in de muziekindustrie wordt hij meer dan eens genoemd en geroemd als de grootste gitarist van deze tijd. Eric Clapton, Tina Turner, Bill Wyman allen spreken over hem.

Tommy Emmanuel heeft inmiddels 16 albums op zijn naam staan, waarvan meerdere platina of goud. Ook maakte hij een CD met de legendarische gitarist Chet Atkins.

Atkins zei over Tommy: "I think he's probably the greatest finger-picker of the world today. He's inventive, fearless and has a flawless sense of rhythm. You can't watch Tommy perform and not feel happy".

Emmanuel heeft tienduizenden loyale fans over de hele wereld. Jaarlijks staat hij op naar hem genoemde gitaarfestivals ('Tommy Fest') o.a. in Newport News en Louisville,USA en Windsor (UK). Daarnaast hebben zijn solo optredens voor uitverkochte zalen gezorgd in alle landen van de wereld. Een paar voorbeelden: het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York City en vele grote concerthuizen in de hoofdsteden van Europa.

concertagenda:

11-04-10 Venlo - Theater de Maaspoort

12-04-10 Eindhoven - MC Frits Philips

13-04-10 Zaandam - Zaantheater

www.tommyemmanuel.com

www.myspace.com/tommyemmanuel1

www.jakeshimabukuro.com

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.tommyemmanuel.com