UMC St Radboud


Beeldend kunstenaar Stéphane Belzère in Anatomisch Museum 30-03-2010

Zondag 11 april is het Nationaal Museumweekend. Ook in het Anatomisch Museum van het UMC St Radboud. Daar is de Franse beeldend kunstenaar Stéphane Belzère aanwezig om toelichting te geven op zijn geëxposeerde werken uit de serie Histoires de bocal. U bent van harte welkom.

Organen

Belzère schilderde opgezette preparaten van dierlijke organen en bundelde ze in de reeks Histoires de bocal. Ze staan verspreid tussen de vaste collectie van het Anatomisch Museum, die ook uit gepreserveerde organen bestaat, maar dan van mensen. Belzère's organen zijn zo sterk uitvergroot en zo kleurrijk dat ze bijna lijfelijk aanwezig zijn. Zo vormen ze een contrast met de preparaten van het museum, die juist afstand scheppen. En dat heeft weer tot gevolg dat de bezoeker heel anders naar de museumstukken gaat kijken.

Er is nog veel meer te vertellen over het werk van Stéphane Belzère. U hoort het op zondag 11 april van de kunstenaar zelf.

Toelichting Belzère

Zondag 11 april, 15.00 uur
Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u dan aan. Dat kan telefonisch, T (024) 361 33 01, of per mail: museum@anat.umcn.nl.

Andere exposities van Belzère

Belzère exposeert niet alleen in het Anatomisch Museum. Meer werken van hem zijn te bekijken in:
Zuidcorridor, UMC St Radboud, Geert Grooteplein 10, 1e verdieping Omloop Bibliotheek Medische Wetenschappen, Geert Grooteplein 15

De drie exposities zijn er tot 2 mei 2010.

Initiatief

Belzère's bezoek is een initiatief van de Commissie Beelden Kunst UMC St Radboud & Radboud Universiteit, in samenwerking met het Anatomisch Museum.

Nationaal Museumweekend

Het Anatomisch Museum is op zondag 11 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Studenten Geneeskunde geven die dag gratis rondleidingen. Aanmelden is niet nodig.