Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

maart 2010

Brigitte Kaandorp zingt samen met Metropole Orkest

Op zondag 11 april 2010 staat podiumdier Brigitte Kaandorp op de bühne van Muziekcentrum Frits Philips samen met het Metropole Orkest. Tijdens dit unieke concert zingt Brigitte Kaandorp haar beste hits samen met dit befaamde orkest onder leiding van dirigent Arjan Tien.

Brigitte Kaandorp werkt al ruim twintig jaar met enige regelmaat met het Metropole Orkest. "Het was liefde op het eerste gezicht", zo omschrijft ze zelf haar band met het orkest. "We kunnen met elkaar lezen en schrijven. En muziek maken natuurlijk". Op het programma staat de legendarische uitvoering van een gedeelte uit Die Walküre van Richard Wagner. Hierbij vertolkt Kaandorp acht sopranen tegelijk! Daarnaast zingt Brigitte Kaandorp voornamelijk ook haar eigen geliefde repertoire, waaronder Leven zonder angst, Koeien, Jan (De hond zegt waf), Zeewind en vele andere oude en nieuwe, grappige, mooie en serieuze liedjes.

Al meer dan 25 jaar is Brigitte Kaandorp een begrip. De cabaretière won in 1983 het Camerettenfestival. Hier introduceerde zij met liedjes en teksten haar geheel eigen stijl. Haar theatershows als Kouwe drukte en Kunst. en vliegwerk bereiken landelijk een groot publiek. In 2006 ontving Brigitte Kaandorp een Gouden Harp voor haar bijdrage aan het Nederlandse lied.
In haar liedjes begeleidt Brigitte Kaandorp meestal zichzelf, bijvoorbeeld op piano of ukelele.

Maar

Het Metropole Orkest geldt als een van de meest veelzijdige omroeporkesten. Het orkest beheerst een breed spectrum van jazz, pop- en wereldmuziek tot klassiek en werkt regelmatig samen met internationaal befaamde jazz- en popartiesten en cabaretiers.

Tourdata

Do 8 april 2010 Amsterdam, Concertgebouw

Vr 9 april 2010 Enschede, Stadsschouwburg

Zo 11 april 2010 Eindhoven, Muziekcentrum Frits Philips

Tickets & info

zondag 11 april 2010 20:15

Muziekcentrum Frits Philips - Eindhoven Airport Zaal

Prijs: E 35,50 (incl. servicekosten & pauzedrankje)

www.muziekcentrum.nl
www.brigittekaandorp.nl