Ingezonden persbericht


Persbericht - 1 maart 2010

Vijf NL talenten dingen naar 3FM Serious Talent Award

Zondag 11 april 3FM Serious Talent Award live vanuit de Melkweg

Caro Emerald, Destine, Go Back To The Zoo, Valerius en Flinke Namen zijn de genomineerden voor de 3FM Serious Talent Award 2010. De winnaar treedt op tijdens de 3FM Awards op 15 april in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. Dit maakte 3FM-dj Sander Guis afgelopen zondag in het radioprogramma Bring it on! (NCRV) bekend. De publieke popzender presenteert op 11 april de winnaar tijdens de 3FM Serious Talent Award vanuit de Melkweg in Amsterdam.

Volgens Tijs van Liemt, producer van 3FM Serious Talent, omvat de selectie dit jaar vijf artiesten omdat zoveel uitzonderlijk talent zich aandiende in 2009. Andere jaren werd gekozen uit een selectie van drie artiesten. De artiest die de Serious Talent Award 2010 op 11 april ontvangt, is de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het predicaat Serious Talent en daarmee de carrière naar een hoger niveau heeft getild. 3FM ontving in 2009 ruim vierduizend inzendingen van artiesten die hoopten verkozen te worden tot 3FM Serious Talent. 3FM koos twintig veelbelovende talenten, die naast airplay op het radiostation ook een podium kregen aangeboden op belangrijke festivals en evenementen zoals Zwarte Cross, Noorderslag en 3FM Serious Request.

3FM Awards
De winnaar van de 3FM Serious Talent Award treedt op 15 april tijdens de 3FM Awards op in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Een zeer belangrijk platform voor de talenten. 3FM en de VARA zenden de show vanaf 21.00 uur live uit op Nederland 3 en 3FM.

3FM Serious Talent
3FM Serious Talent is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar www.serioustalent.nl. De beste inzendingen hoor je non-stop op het online radiostation van Serious Talent. De 3FM muziekredactie kiest elke maand 4 acts die airplay krijgen op 3FM en kans maken om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross en 3FM Serious Request. De meest veelbelovende act van het jaar wint de 3FM Serious Talent Award. Bands en artiesten die doorbraken als Serious Talent zijn Miss Montreal, Bertolf, Rigby, Giovanca, Caro Emerald, Destine, Go Back To The Zoo, Valerius, Flinke Namen en Jeremy's.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht