BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 24 maart 2010
PATRICK TERUG NAAR HAITI

credits: BNN
BNN-PRESENTATOR REIST NA AARDBEVING OPNIEUW NAAR HAÏTI

Vorig jaar ging Patrick Lodiers voor het programma Patrick Ramptoerist naar Haïti om te kijken of er ondanks alle armoede en ellende nog wat te lachen viel. Nu het land door de aardbeving in puin ligt en er meer dan 200.000 mensen zijn omgekomen gaat Patrick terug naar het eiland om te zien hoe het gaat met de mensen die hij eerder heeft leren kennen. Leven ze nog? Hebben ze vrienden en familie verloren? Hoe hebben ze de beving beleefd en hoe is het hen dagen en weken erna vergaan? De speciale uitzending Patrick Terug Naar Haïti is op zondag 11 april van 20.00 tot 20.30 uur te zien bij BNN op 3.

Patrick reist samen met Lesly Fellinga naar het getroffen Caribische eiland. Lesly is een Haïtiaanse voetballer die op jonge leeftijd werd geadopteerd door Nederlandse ouders. Sinds een paar jaar komt hij uit voor het nationale elftal van Haïti, maar na de ramp is hij niet meer in zijn geboorteland geweest. Samen met Patrick loopt hij door de puinhopen en met zijn voetbalvrienden bezoekt hij het stadion om te kijken wat er van over is. Ook bezoeken ze het tehuis waar voor de ramp zo'n tachtig weeskinderen wachtten om geadopteerd te worden. Staat het huis nog overeind? En hoe is het met de kinderen?

Patrick bezoekt de tentenkampen en ziet hoe hulpverlening in volle gang is. Met een helikopter van de VN vliegt hij over het land om een indruk te krijgen van de enorme omvang van de ramp. Ook ziet hij rappers David en Scraggy terug. Zij vertellen over de schokkende eerste momenten na de beving. De twee jongens hebben mensen onder de puinhopen vandaan gered, maar hebben ook lijken in massagraven moeten dumpen. Patrick gaat met ze mee naar Cite Soleil, de armste en gevaarlijkste buitenwijk van Port-au-Prince, waar de sfeer plotseling grimmig wordt.


----------