Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 30 maart 2010

Een wandeling rond het Amstelmeer

Op zondag 11 april van 09.00 tot ongeveer 14.00 uur verzorgt gids Jan Manderveld van Landschap Noord-Holland een wandeling rond het Amstelmeer. U kunt 14 kilometer lang genieten van alle vogelgeluiden en de vogels die volop in het gebied aan het broeden zijn. Ook het landschap krijgt onderweg de nodige aandacht.

Het Amstelmeer is een prachtig gebied met hoge natuurwaarden en daarom heel interessant om te wandelen. Landschap Noord-Holland zet zich in voor behoud van deze bijzondere omgeving. Een lust voor het oog zijn de pas aangelegde eilandjes waar veel vogels broeden en waar het een drukte van jewelste is. Tijdens de excursie heeft u vanaf de dijk een prachtig uitzicht en speciaal op de vele vogelsoorten die er te zien en te horen zijn. Er broeden verscheidene soorten ganzen en eenden. Ook de lepelaar is weer terug uit het zuiden. We letten speciaal op het prachtige broedgedrag van de futen die hier regelmatig zijn te zien. Een lust voor het oog. Ook roofvogels als bruine kiekendief en buizerd zullen we vast ontmoeten. Vanwege de lengte en duur van de wandeling is het nodig zelf een lunchpakket en drinken mee te nemen.

De excursiewandeling start bij Eetcafé De Brug, De Binnenhaven 2, 1761 JR Van Ewijcksluis. Wij adviseren u goede wandelschoenen te dragen, goede regenkleding mee te nemen tijdens deze excursie en als u in het bezit bent van een verrekijker, neem deze dan ook mee. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl


Noot voor redacties