Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 30 maart 2010

De vogels van De Lange Bretten
Excursie door de stadswildernis van Amsterdam

Ten zuiden van het westelijk havengebied ligt een prachtig natuurgebied: De Lange Bretten. Dit voorjaar organiseert boswachter Lothar Valentijn van Landschap Noord-Holland er twee keer een excursie: op zondag 11 en 18 april van 10.00 tot 11.30 uur. Hij vertelt van alles over de vogels die in het gebied leven.

De Lange Bretten kent een afwisseling van bos, grote rietvelden en bloemrijke grasvelden en ligt langs de spoorlijn van Sloterdijk naar Halfweg. Inmiddels zijn veel vogels uit het zuiden weer terug voor een nieuw broedseizoen. Enkele bijzondere soorten die we mogen verwachten zijn de blauwborst, de bruine kiekendief en de roerdomp. Ook roofvogels als buizerd en havik broeden in het gebied. Onderweg nemen we een kijkje bij de Schotse Hooglanders die in een deel van het gebied zorgen dat niet alles dichtgroeit. De excursie is ook leuk voor kinderen. De wandeling start om 10.00 uur op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl


Noot voor redacties