Ingezonden persbericht


The Masters ook te zien in 3D

Amsterdam, 8 april 2010 - In samenwerking met UPC Nederland en het Digital Media Centre toont Sport1 op zondag 11 april de laatste dag van The Masters live in 3D aan de media. 3D is een techniek die het mogelijk maakt om meer diepte in het beeld te zien. Nooit eerder werd er in Nederland een live uitzending in 3D uitgezonden en het uitzenden van live golf in 3D is zelfs uniek in heel Europa. UPC en Sport1 willen in de komende periode zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om te ervaren hoe het is om in 3D televisie te kijken.

Sport1 zal op televisie vanaf vandaag vier dagen lang uitgebreid verslag doen van The Masters. Tijdens de eerste Major van het jaar maakt Tiger Woods zijn langverwachte rentree in het golfcircuit. Het commentaar zal worden verzorgd door Daan Slooter, Jan Kees van der Velden, Gerard Louter en John Woof. Sport1 zal The Masters ook in High Definition en via www.sport1.nl uitzenden.

Uitzendschema Sport1:
donderdag 8 april The Masters 22:00 - 01:30 uur
vrijdag 9 april The Masters 22:00 - 01:30 uur
zaterdag 10 april The Masters 21:30 - 01:00 uur
zondag 11 april The Masters 20:00 - 01:00 uur

Naast The Masters zendt Sport1 dit jaar ook de overige drie Majors en de Ryder Cup live uit. Verder zijn ook de verrichtingen van de golfers op de Europese en de Amerikaanse Tour wekelijks rechtstreeks te zien op Sport1.

Over Sport1

Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn hockey, darts, golf en tennis te zien. Sport1 biedt ook een HDTV-kanaal aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.