Ingezonden persbericht


TWITTERAARS HELPEN KENIASE MINKE MDOGO OP WEG NAAR MIDDELBARE SCHOOL

Eenmalig Benefiet Vertelconcert voor jong en oud op 11 april in Utrecht. Ten bate van de schoolopleiding van talentvolle leerling Minke Mdogo Omanyo in Kenia

Ruim twintig jaar geleden leerde de Utrechtse Minke Voorhorst in Kenia de boerenfamilie Omanyo kennen. Er ontstond een bijzonder vriendschap tussen de familie en Minke. Die werd nog inniger toen vader Silas en moeder Alice hun dochter Minke Mdogo noemde (kleine Minke). Inmiddels is kleine Minke een kop groter dan Minke Mkubwa Voorhorst (grote Minke) en wil ze niets liever dan het voortgezet onderwijs volgen.

Vader en moeder Omanyo zijn zeer grensoverschrijdend. Ze nemen elkaars taken over, zijn afkomstig van verschillende stammen en willen dat hun dochter naar het voortgezet onderwijs gaat. Ongewoon voor een familie in hun positie in Kenia. Het bijeen gespaarde schoolgeld ging helaas op aan de ziekenhuis opname van Minke Mdogo. In januari kreeg ze een ernstige infectie na het drinken van verontreinigd drinkwater. Inmiddels is Minke Mdogo weer helemaal beter en wil ze ontzettend graag naar school. Lees het hele verhaal op www.minkevoorhorst.nl

Twitteraars verenigen zich
Minke Voorhorst wilde ook dat haar naamgenoot naar school kon en wilde een Benefiet Vertelconcert organiseren. Op twitter deed zij een oproep voor hulp. Al snel melden zich vele twitteraars via haar twitteraccount @vlidewij. Twitteraars wilden belangeloos helpen bij het organiseren en op touw zetten van dit bijzondere concert. Zondag 11 april is het zover en wordt in Utrecht het Benefiet Vertelconcert voor Minke Mdogo gehouden.

Artiesten werken belangeloos mee
Geheel belangeloos en speciaal voor deze bijzondere middag componeerden en schreven de Keniaanse meesterverteller Matasyo Kagwa en de internationaal vermaarde Nederlandse bassist Tony Overwater een vertelconcert. Matasyo Kagwa is acteur/regisseur en verhalenverteller. Hij zet de Afrikaanse traditie van het vertellen van verhalen al 15 jaar voort in Nederland. Tony Overwater is een internationaal vermaard musicus die regelmatig zijn muziek combineert met theaterteksten. Met schrijver/tekenaar Max Velthuijs maakte hij de verhalen CD Kikker swingt.

Twitteraars en buurtwinkels werken samen aan Minke Mdogo's toekomst! Gasten van het Vertelconcert worden smakelijk onthaald met allerlei heerlijkheden. Via twitter en bij buurtwinkels vroeg Minke Voorhorst mensen om mee te werken aan haar bijzondere initiatief. Van alle kanten werd een helpende hand geboden.

Twitteraars zorgen voor: vega-fusion-fingerbites, noten, olijven, wijn en sapjes Miek Hovens van Met Smaak uit Utrecht zorgt voor heerlijke vega-fusion-fingerbites en andere verrassingen. De ingrediënten hiervan worden gesponsord door El Morabet, de Marokkaanse winkel op de Bemuurde Weerd Oostzijde in Utrecht. Zij bieden ook lekkere snaaihapjes als noten en olijven aan. Arjen Miedema van Vakerchampagne schenkt mooie wijnen en Biologische verswinkel Rio de bio op de Adelaarstraat in Utrecht zorgt voor glaasjes sap. De opbrengst van al dit lekkers is natuurlijk ook voor Minke Mdogo's schoolkosten.

Twitteraars zorgen voor: locatie, flyer, kopieën
Els en Datus Voorhorst stellen hun prachtige huis, ooit een bakkerij, ter beschikking voor dit concert. Liesbeth Jongkind redigeerde de webteksten. De flyer is gemaakt met behulp van Teatske de Jong van de2dames en De Kopijwinkel kopieerde ze gratis. dECharon coaching & communicatie zorgde voor de persberichten.

Het Benefiet vertelconcert voor Minke Mdogo
Wanneer
Zondag 11 april, aanvang 14.00 uur - einde16.00 uur

Waar
Bemuurde Weerd Oostzijde 71, 3514 AT te Utrecht, kwartier loopafstand vanaf Utrecht CS

Wat kost het?
15,00 euro voor volwassenen, 8,00 euro voor kinderen onder 12 jaar. En natuurlijk is er een pot voor extra (zeer welkome) bijdragen voor Minke Mdogo's scholing

Wel meehelpen maar geen tijd?
Uw donatie kunt u overmaken op giro 42 95 367 t.n.v. ML Voorhorst te Utrecht o.v.v. School Minke Mdogo. Al het geld wordt zonder tussenkomst van hulporganisaties gebruikt voor Minke Mdogo's schoolkosten.