Harmonie UNA Valkenswaard brengt aubade tijdens 29e Museumweekend


Verrassingsconcert in rond en bij CAROLUS

VALKENSWAARD, 20100401 -- Het Cultureel Centrum CAROLUS in de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard speelt in deze gemeente een centrale rol tijdens het komende Museumweekend op zaterdag 10 en zondag 11 april. Op beide dagen zijn de daar gevestigde Nederlands Steendrukmuseum en Valkerij en Sigarenmakerijmuseum, gratis geopend. Maar ook de Sint Nicolaas Gildekamer opent zijn deuren en op zondag is iedereen welkom in de ateliers van kunstenaars stichting RADAR. Bovendien zal op zondag 13.30 uur de Koninklijke Harmonie UNA Valkenswaard voor een extra muzikale dimensie zorgen.

Litho `Fanfare'...
De directe aanleiding voor dit speciale optreden van het groot orkest van de Koninklijke Harmonie UNA Valkenswaard was de recente presentatie van een bijzondere acht kleuren litho die kunstenares Nanne Meulendijks onlangs in samenwerking met de technische staf van het Nederlands Steendrukmuseum Valkenswaard voltooide. Meulendijks vond bij een eerste kennismaking met het museum dat er `veel meer kabaal' mocht worden gemaakt om zowel het Nederlands Steendrukmuseum, maar ook het bruisende Valkenswaard extra bekendheid te geven. Ze koos daarop voor een ontwerp getiteld `FANFARE' met een bonte stoet figuren en personages, waaronder zelfs Elvis Presley. De litho zal tijdens het museumweekend extra in de schijnwerpers worden gezet.

Gepast eerbetoon
Op zondag 11 april zal de Koninklijke Harmonie UNA Valkenswaard met het groot orkest in optocht naar Cultureel Centrum CAROLUS te Valkenswaard marcheren om vanaf 13.30 uur een aantal muziekstukken rond en binnen dit markante gebouw ten gehore te brengen. En daarnaast zal met één muziekstuk de bijzondere litho `Fanfare' van Nanne Meulendijks op muzikale wijze extra in de schijnwerpers worden gezet. Als passende groet aan Valkenswaard en het eveneens in CAROLUS gevestigde Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum zal het optreden besloten worden met het stuk `Cigar City'. Dit is zeker op zijn plaats vanwege de sigarenindustrie van weleer en de miljarden sigarenbandjes en etiketten die voor deze industrie met de steendruktechniek in de omgeving zijn gedrukt.

Beide dagen gratis entree
Op beide dagen zijn het Valkerij en Sigarenmakerijmuseum, Nederlands Steendrukmuseum en de Gildekamer van 13.00 t/m 17.00 uur GRATIS toegankelijk. Op zondag opent ook RADAR haar kunstenaarsateliers. Het adres van Cultureel Centrum Carolus is Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard. Bovendien is de foyer geopend en kan o.a. koffie, thee en fris worden gebruikt.





Ingezonden persbericht