Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

KNBSB en Gehandicaptensport Nederland ondertekenen overdrachtsovereenkomst in Almere

Nieuwegein ­ 8 april 2010 ­ De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond en Gehandicaptensport Nederland ondertekenen op 11 april tijdens de G-Games, georganiseerd door "Talent In Opleiding" te Almere de overdrachtsovereenkomst, waarmee de overdracht van honkbal en softbal voor mensen met een handicap naar de KNBSB formeel wordt bekrachtigd. Daarmee neemt de KNBSB de verantwoordelijkheid op zich voor mensen met een handicap die honkbal of softbal willen beoefenen.

Recent zijn Gehandicaptensport Nederland en de KNBSB een samenwerking opgestart om organisatorische integratie van honkbal en softbal met een handicap binnen het reguliere honkbal- en softbalprogramma te bewerkstelligen.

De KNBSB streeft ernaar zowel haar verenigingen als de organisatoren van wedstrijden te stimuleren om gehandicapten op te nemen binnen haar structuren en evenementen. De KNBSB heeft hiertoe een nieuwe spelvorm ontwikkeld en na het draaien van een aantal pilots kunnen vaststellen dat CurveBall-G door veiligheid en eenvoudige spelregels een aanwinst is voor de gehandicapte sporter.

En groot toernooi op de accommodatie van de vereniging De Volewijckers en indoorwedstrijden in Heiloo hebben het bewijs geleverd dat CurveBall-G een positie in gaat nemen in de wereld van verstandelijk gehandicapten. Voorts staan afgeleide spelvormen van honkbal en softbal op het programma voor visueel gehandicapten en rolstoelgebruikers.

Gehandicaptensport Nederland is er trots op dat de KNBSB binnen het grote project organisatorische integratie als 41ste bond de verantwoordelijkheid voor de gehandicaptensport oppakt.
De KNBSB is trots dat door de aanpassing van regels en materiaal de sporters met een handicap nu binnen haar geledingen te hebben.

Ondertekening geschiedt door de voorzitter van de KNBSB, de heer B. Bergkamp en de voorzitter van gehandicaptensport Nederland, de heer A.M.H.Th. Koemans, op zondag 11 april, 11.45 uur voor aanvang van het sportevenement op de `Clarence Seedorf' Playground in Almere, Kampenweg 1.



Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond