De Haagse Hogeschool

IFRAME: /images/pobtrans.gif

Uniek mastertraject voor excellente PABO-studenten De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool gaat een samenwerkingsverband aan met het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht. Samen gaan zij vanaf september 2010 een uniek traject aanbieden waarbij de student in vier jaar zijn bachelor PABO en de master Special Eductional Needs kan behalen.

De samenwerking sluit aan bij de behoefte in het basisonderwijs aan beter gekwalificeerd personeel. De student die met dit profiel afstudeert, is bijzonder goed in staat om belangrijke professionele inbreng te hebben bij het vormgeven van passend onderwijs in de basisschool. Denk aan goed onderwijs voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met dyslexie, kinderen met autistische kenmerken, etc.

Na afronding van het versnelde bachelortraject waarin een pre-masterprogramma is ingebed, volgt direct het mastertraject. Bij voldoende belangstelling kan het totale traject in Den Haag gevolgd worden. Omdat het traject in vier jaar afgerond wordt, heeft de student de volledige periode recht op studiefinanciering. Bovendien is het mastertraject bekostigd, waardoor alleen het wettelijke collegegeld verschuldigd is.

Voorwaarde voor deelname aan dit speciale honoursprogramma is o.a. afronding van de bachelorpropedeuse binnen een jaar, en goed functioneren in de stage. Dit betekent dat er géén selectie voor de poort plaats vindt, maar dat iedereen de kans krijgt zich te bewijzen tijdens het eerste jaar van de opleiding.

Interesse in dit traject? Kom langs op onze open dag op 16 april van 16.00 tot 21.00 uur aan het Johanna Westerdijkplein 29 te Den Haag.