Politie Groningen

Zondag 11 april 2010

Provincie Groningen, 11-04-2010

Feestje loopt uit de hand

GRONINGEN - Een feestje in de Zandsteenlaan in Groningen is zaterdagavond uit de hand gelopen. De politie was die avond al eerder op het adres geweest voor geluidsoverlast. Hierna zou een feestganger, een 33-jarige man uit Groningen, een deur van een woning hebben vernield. Op het moment dat de politie er voor de tweede maal aan kwam gedroeg een 44-jarige Stadjer zich zeer opruiend en zorgde voor een dreigende sfeer. Beiden waren onder invloed van alcohol. De Groningers werden direct ingesloten. Later in de nacht moest de politie voor de derde maal naar het adres. Nu hadden twee feestgangers (14 en 37 jaar) tuinmeubilair van een woning aan de Zandsteenlaan vernield. De twee verdachten werden ook aangehouden en ingesloten. De 14-jarige amokmaker mocht na verhoor weer naar huis. De politie onderzoekt het incident en maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

WINSCHOTEN - De politie heeft zaterdagavond een 35-jarige man uit Marum op de Molenweg in deze plaats aangehouden. Agenten zagen de man rijden en controleerden hem. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek hij nog een bedrag van ruim 1300 euro aan geldboetes open te hebben staan. De boetes kon hij niet betalen en werd daarom ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewelddadige Inbreker aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond in de Willem Bartentzstraat, een 52-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Na een melding van inbraak troffen agenten de bewoner en de verdachte samen aan voor de woning. Bij nader onderzoek bleek dat de bewoner de inbreker in zijn woning had overlopen. Samen met twee getuigen kon hij de verdachte overmeesteren en vasthouden in afwachting op de komst van de politie. De verdachte zag nog kans om de bewoner hierbij te mishandelen. Het slachtoffer moest zich later onder doktersbehandeling stellen voor een bijtwond en een verwonding in het gezicht. De verdachte werd ingerekend en ingesloten in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. Een gestolen laptop en twee mobiele telefoons konden worden teruggegeven. De bewoner doet aangifte van de inbraak.

Beschonken snorfietser aangehouden

WINSCHOTEN - Een 36-jarige snorfietser uit Winschoten is zaterdagavond in de Garstestraat aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen dat de bestuurder van zijn snorfiets viel toen hij probeerde af te stappen. Tijdens een controle blies de man een zogenaamde Fail op het blaasapparaat. Op het politiebureau bleek hij bijna 2,0 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterbestuurder rijdt door na aanrijding met kind

HOOGEZAND Zaterdagmiddag is bij een aanrijding op de De Polder in Hoogezand een 4-jarige jongetje uit deze plaats gewond geraakt. Het knaapje rende plotseling de rijbaan op. Hierbij werd het kind aangereden door een bestuurder van een scooter. Deze reed na het ongeval door en liet het slachtoffertje huilend achter. Hij was nog wel even gestopt. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Volgens getuigen zou rijden op een zwart/oranje/witte scooter. De bestuurder was een man van ongeveer 30 jaar oud en droeg een wit met zwarte helm. Het slachtoffertje is er met wat schaafplekken goed vanaf gekomen. Getuigen kunnen bellen naar het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Vrouw voor vernieling aangehouden

DELFIJL De politie heeft zondagmorgen een 18-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding van een vernieling van een raam van een shoarma restaurant aan de Oude Schans. In een de omgeving troffen dienders de verdachte aan met een bloedende hand. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Daar is de Delfzijlster door ambulancepersoneel behandeld aan haar verwonding. Tijdens de aanhouding begon een 24-jarige man uit Delfzijl zich met het voorval te bemoeien. Hij belemmerde de agenten in hun werk. Toen hij niet weg wilde gaan werd ook hij aangehouden. De toedracht van de vernieling is nog niet helemaal duidelijk. Beiden verdachten konden na verhoor weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken snorfietser aangehouden

ADUARD - Een 19-jarige snorfietser uit Zuidhorn is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten van de Koninklijke Marechaussee controleerden de bestuurder op de Friessestraatweg. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 1,2 vastgesteld. Bovendien was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De bestuurder was al was al eerder betrapt voor het rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist ramt auto van bekende

MIDWOLDA De politie heeft zaterdagmiddag op de N964, nabij Midwolda, een 39-jarige automobilist uit Blauwestad aangehouden voor bedreiging. De bestuurder ramde tijdens het rijden meerdere malen de auto van een andere 39-jarige automobilist uit dezelfde plaats. Onderzoek wees uit dat beiden al een tijdje in onmin met elkaar leven. Agenten constateerden beschadigingen aan beide autos. Door het incident liep niemand verwondingen op. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor ingesloten. De politie onderzoek het incident.

Vluchtende alcomobilist aangehouden

MUSSELKANAAL - De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige man uit Valthermond aangehouden. Agenten wilden de bestuurder op de Telefoonweg controleren. De bestuurder negeerde een stopteken en reed door. De dienders zagen dat hij even verderop zijn auto aan de kant zette en een nabij gelegen bos invluchtte. Even later kon de politie de verdachte na een korte zoektocht aanhouden. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. Wel moest hij zijn rijbewijs achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man steelt terrasmeubilair

GRONINGEN Een 25-jarige man uit Dronten is zaterdagnacht betrapt bij het stelen van terrasmeubilair. Hij nam een stoel weg bij een café in de Poelestraat. Agenten zagen de Drontenaar onder de Martinitoren zitten op de stoel. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De verdachte moest de stoel terugbrengen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken man steelt aanhangwagen met bromfiets

ZEVENHUIZEN De politie heeft zaterdagnacht een 49-jarige man uit Waskemeer aangehouden.

Agenten reageerden op een melding van een diefstal van een aanhangwagen en een bromfiets vanaf een erf aan de Roomsterweg in Zevenhuis. De politie kon de verdachte in een bestelauto met de aanhanger op de Kruisweg in Marum aanhouden. Bij de aanhouding bleek dat de verdachte onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De gestolen voertuigen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de diefstal.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen op de Noorderhaven ZZ een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De bestuurder veroorzaakte een aanrijding. Hij reed tegen een geparkeerd auto aan. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 2,1 vastgesteld. De man kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Her rijbewijs van de verdachte is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist betrapt

BLIJHAM -De politie heeft zondagmorgen in een 39-jarige man uit Blijham aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd op de Hoofdweg gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,0. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.