Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 12.30 uur

Utrecht, 11-04-2010

Beroving van auto

UTRECHT Op zaterdag 10 april is rond 20.50 uur op de Hasebroekstraat een 22-jarige vrouw uit Utrecht het slachtoffer geworden van beroving van haar autosleutels en auto. De vrouw was net uitgestapt uit haar auto, toen twee mannen kwamen aanlopen. Eén van de mannen sloeg de vrouw in het gelaat, waardoor zij een bloedneus opliep. Daarop ging het duo er met sleutels en auto vandoor in de richting van het Majellapark. Door meerdere voertuigen van de politie is de omgeving nog afgezocht. De auto, een blauwe Volvo S60 met het kenteken 95-HSP-2, werd niet meer aangetroffen.

Signalement daders:

Dader 1: Kort, donker krullend haar, tussen 1.85 1.90 cm., tussen 20 en 25 jaar. Hij droeg een wit vest/jack met capuchon en donkerkleurige broek.

Dader 2: Kort, donker krullend haar, tussen 1.80 1.85 cm., tussen 20 en 25 jaar. Hij droeg een zwart jack en spijkerbroek.

De politie roept getuigen van de beroving of mensen met meer informatie contact op te nemen met de politie in Utrecht via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reeks bekeuringen

UTRECHT De politie heeft op 9 april rond 18.30 uur op de Nieuwekade een 21-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden op verdenking van diverse overtredingen. Agenten controleerden het voertuig nadat zij zagen dat hij diverse overtredingen beging. De bestuurder gaf aan geen papieren bij zich te hebben en gaf een naam op de waarschijnlijk vals was. Daarop werd hij aangehouden. Op het bureau bleek hij geen rijbewijs te bezitten. Hij kreeg in totaal vijf bekeuringen voor het opgeven van valse naam, rijden zonder rijbewijs, rood licht, onjuist gebruik van rijbaan en niet dragen van de autogordel. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Op vrijdag 9 april rond 08.45 uur vond op de Daalsesingel een frontale aanrijding plaats tussen een 35-jarige brommerrijder uit Maarssen en een 50-jarige fietsster uit Utrecht. De man passeerde op het fietspad net een groep fietsers toen hij in botsing kwam met de tegemoetkomende vrouw op de fiets. Beiden kwamen ten val en liepen letsel op aan het hoofd. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De toestand van beide slachtoffers is naar omstandigheden redelijk. De politie zal later met hen spreken over de toedracht van de aanrijding. De regionale verkeersdienst van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan.

Mishandeling

UTRECHT Op 10 april ontving de politie rond 02.00 uur de melding dat bij een woning aan het Lodewijk Napoleonplantsoen stenen door de ruit waren gegooid. Hierdoor waren een vrouw en een kind (leeftijden onbekend) van het gezin licht gewond geraakt door de stenen en rondvliegend glas. De 45-jarige bewoner deed aangifte.

Ter plekke bleek dat het gezin lag te slapen toen een groepje jongens de stenen gooiden. Er zou sprake zijn van een langer lopend conflict te zijn tussen betrokkenen. Daarop werden een 17-jarige en 19-jarige Utrechter aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

Belediging en verzet

UTRECHT De politie heeft op 11 april rond 02.10 uur op de Draaiweg een 24-jarige Utrechter aangehouden voor belediging. De man bevond zich met een groep andere mannen in een horecagelegenheid. Hier ontstond een grimmige sfeer tussen de groep en andere bezoekers. De politie sommeerde daarop de mannen het pand te verlaten.

Deels werd hieraan voldaan maar de 24-jarige man vond het nodig om een agent in het gezicht te spugen. Hij werd daarop aangehouden, verzette zich, en werd met gepast geweld geboeid. Door het verzet was de man aan zijn hoofd gaan bloeden. Besloten werd om de verdachte onder bewaking van politie te begeleiden voor medische behandeling in het ziekenhuis.

Bij de aanhouding werden nog vier mannen (personalia nog niet beschikbaar) aangehouden voor het niet voldoen aan vordering of belemmering van de aanhouding van de Utrechter. Hierbij was de inzet van de lange wapenstok en diensthond noodzakelijk om de mannen in toom te houden. Zij zitten allen vast voor nader onderzoek en verhoor.

Verzet bij alcomobilist

UTRECHT De politie heeft op 11 april rond 00.30 uur op de Franciscusdreef een 51-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man toonde geen bereidheid tot medewerking en ging op een gegeven moment weer in zijn auto zitten en wilde er niet meer uit. Daarop werd de man met gepast geweld aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier blies hij met een blaastest 955 u/gl. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Achtervolging

UTRECHT De politie heeft op vrijdag 9 april rond 13.45 uur een 17-jarige jongen uit Utrecht op een scooter achtervolgd op verdenking van heling van de scooter. De jongen was ambtshalve bekend bij de politie en de agenten besloten de jongen even te controleren. Bij het zien van de agenten ging de jongen op de Vader Rijndreef er direct vandoor. Na een korte achtervolging liet de jongen zijn scooter achter en ging er te voet vandoor. Een agent zette te voet de achtervolging voort. Diverse omstanders waren agenten behulpzaam bij het aanwijzen van de vluchtrichting van de verdachte. Hij werd uiteindelijk verstopt in een container bij het naastgelegen spoor aangetroffen.

Uiteindelijk kon na onderzoek bij de scooter geen aangifte van diefstal worden gevonden. Daarop werd de jongen heengezonden. De scooter zal na controle teruggegeven worden.