Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 11 april

Alkmaar, 11-04-2010 o 13.30 uur

Twee mannen overleden na ernstige aanrijding(tevens homepage bericht)

Blokker, zaterdag 10 april 2010.

Een 20-jarige man uit Hoorn en een 21-jarige man uit Blokker zijn overleden bij een ernstig ongeval op de Westerblokker. Rond 23.30 uur fietste een groep jongeren richting Hoorn over de Westerblokker. Een personenauto, met daarin drie mannen, kwam hen tegemoet rijden. Toen de auto hen gepasseerd was, hoorden ze een harde klap en zagen ze dat het voertuig tegen de gevel van Café het Gouden Hoofd was gebotst. Vervolgens kwam de auto op de weg tot stilstand en vloog in de brand.

De fietsers, omwonenden en cafébezoekers verleenden direct eerste hulp. Zij probeerden met brandblussers het vuur te blussen, haalden slachtoffers uit het voertuig en verleenden eerste hulp. Politie, brandweer en ambulancepersoneel konden kort daarop de hulpverlening overnemen.

De 20-jarige man uit Hoorn is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen, hij zat achterin het voertuig. De bestuurder, de 21-jarige man uit Blokker, is vanochtend overleden aan zijn verwondingen. De man die naast de bestuurder zat, 21 jaar uit Blokker, ligt met ernstig letsel in het ziekenhuis. Een aantal omstanders had ademhalingsproblemen door de brand. Zij zijn door ambulancepersoneel geholpen.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ernstige ongeval. Onderzocht wordt of er te hard is gereden. Door de hectiek kort na de aanrijding zijn niet van alle getuigen en omstanders de namen bekend geworden. De politie kan zich goed voorstellen dat bij een ernstig incident als dit, mensen behoefte hebben aan slachtofferhulp. Degenen van wie nog geen gegevens zijn genoteerd en wel behoefte hebben aan hulp, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn (0900 8844) of direct met Slachtofferhulp Nederland (0900- 0101)

Vrouw ernstig gewond bij aanrijding

Andijk, zaterdag 10 april 2010.

Een 21-jarige vrouw uit Enkhuizen is rond 7.00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op kruising Grootslagweg/Dijkgraaf Grootweg. De vrouw reed in de richting van Lutjebroek en kwam uit de richting van Enkhuizen. Op de kruising zag zij vermoedelijk een ander voertuig over het hoofd. Hier reed een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Andijk. Hij reed in de richting van Grootebroek en kwam uit de richting van Andijk. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte het voertuig van de vrouw in de flank. Zij kwam met haar auto op de kop in het water terecht. Een omstander, 33-jarige man uit Lutjebroek, kon de vrouw uit het voertuigen halen. Een agent heeft de vrouw gereanimeerd. Zij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gegaan.

Vrouw overleden na val van fiets

Heiloo, zaterdag 10 april 2010.

Een 74-jarige vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan letsel dat zij vermoedelijk heeft opgelopen na een val van haar fiets op vrijdagmiddag. Zij reed samen met haar man rond 16.00 uur op de Kuillaan en werd ingehaald door een 29-jarige vrouw uit Heiloo. Daarbij raakten de sturen van de dame en de 29-jarige vrouw in elkaar en kwamen zij ten val. De 29-jarige vrouw verleende direct hulp aan de vrouw, die even buiten bewustzijn raakte. Zij kwam weer bij en is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Om 4.30 uur overleed de vrouw in het ziekenhuis aan hersenletsel.

Alcohol in het verkeer

Den Helder, zaterdag 10 april 2010.

Een 20-jarige man uit Slootdorp is om 4.30 uur aangehouden op de Verkeerstorenweg wegen verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010.

Een 41-jarige man uit Alkmaar is om 5.00 uur aangehouden op de Hertog Aalbrechtweg op verdenking van het rijden onder invloed. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te bezitten. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het weigeren van een ademanalyse.

Den Helder, vrijdag 9 april 2010.

Een 19-jarige man uit Den Helder is om 21.45 uur aangehouden toen hij op zijn scooter vanaf de Meeuwenstraat een straat met een geslotenverklaring inreed. Op de Fabrieksgracht kon hij worden aangehouden. De agenten roken een sterke alcohollucht. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim zes keer teveel had gedronken. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal op gemaakt.

Hoogkarpsel, zaterdag 10 april 2010.

Op de Drechterlandseweg is tijdens een alcoholcontrole om 1.00 uur een 63-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, vrijdag 9 april 2010.

Tussen 21.30 en 3.30 uur zijn op de Loet in totaal 105 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van hen bleek teveel te hebben gedronken.

Hoorn, zaterdag 10 april 2010.

Een 78-jarige man uit Zwaag is omstreeks 23.00 uur aagnehouden op de Groenewoud. De politie kreeg de melding dat een auto slingerend over de weg reed. De blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De ademanalyse die dan altijd volgt op het politiebureau mislukte. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Hoorn, zondag 11 april 2010.

Een 20-jarige man uit Zwaag is om 3.15 uur aangehouden op het Gouw op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnend bestuurder, ruim zes keer teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaak en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbreker aangehouden

Zwaag, zaterdag 10 april 2010.

Een 37-jarige man uit Zwaag is in de Dorpsstraat aangehouden omdat hij werd verdacht van een inbraak in een woning in dezelfde straat. De bewoonster van de woning werd s nachts wakker nadat zij geluid hoorde. Ze zag dat er ingebroken was en belde het alarmnummer 1-1-2 van de politie. Agenten waren snel ter plaatse en ze zagen dat een verdacht persoon in de straat liep en hielden hem aan. Later werd zijn fiets in de bosjes teruggevonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

Hoorn, vrijdag 9 april 2010.

Een 37-jarige man uit Hoorn is om 21.20 uur aangehouden op de Wabenstraat. Hij bleek een rijontzegging te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken Mondriaanstraat

Alkmaar, vrijdag 9 april 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van twee woninginbraken op de Mondriaanstraat. Bij een van de woningen is de inbraak gepleegd tussen 19.00 en 21.00 uur. De hele woning is doorzocht en er zijn sieraden, geld en verschillende apparaten gestolen. Bij de andere woning is ingebroken 16.00 en 21.00 uur ingebroken. Ook daar is het hele huis doorzocht. Er is voornamelijk geld gestolen.

Getuigen die iets verdachts hebben gezien op vrijdagavond worden verzocht contact op te nemen met politie in Alkmaar (0900-8844).

Jongen gewond bij aanrijding

Hoogwoud, vrijdag 9 april.

Rond 23.30 uur is een 16-jarige jongen uit Wervershoof gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen reed over de Ooster Boekelweg in de richting van De Gouwe. Op het kruispunt Gouwe/Ooster Boekelweg kwam van links een personenauto. Deze werd bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Zwaag. Vermoedelijk zag zij de bromfietser over het hoofd. De jongen is bij de aanrijding van zijn bromfiets gevallen en in een sloot naast de Gouwe terecht gekomen. De jongen is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden zonder rijbewijs

Noord-Scharwoude, vrijdag 9 april 2010.

Op de Zandakker is tijdens en alcoholcontrole een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij anderhalf keer teveel had gedronken. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en er stond nog een boete van hem open. Tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Negeren geslotenverklaring

Schagen, vrijdag 9 april 2010.

In de avonduren is een verkeerscontrole gehouden op de Spoorlaan omdat hier regelmatig bestuurders de geslotenverklaring negeren. Tijdens de controle kregen acht personen een bon wegens het negeren van de verkeerstekens. Een ander persoon kreeg een bon omdat hij het rode overweglicht negeerde.

In botsing met lantaarnpaal

Bergen, vrijdag 9 april 2010.

Omstreeks 19.45 uur is een 62-jarige man uit Bergen gewond geraakt bij een aanrijding met een lantaarnpaal. Hij reed over de Nesdijk en wilde de rotonde driekwart rondrijden om over de Bergerweg richting van de Oosterweg verder te rijden. Hij nam de rotonde verkeerd en vloog uit de bocht, tegen een lantaarnpaal aan. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrouw gewond bij aanrijding

Den Burg, vrijdag 9 april 2010.

Een 74-vrouw uit Den Hoorn is gewond geraakt bij een aanrijding op de Schilderweg. Een 72-jarige man uit Den Burg reed over de Schilderweg richting Den Burg toen hij een man op de grond zag liggen op het Schillepaadje naast de rijbaan van de Schilderweg. De man stopte en reed achteruit om beter te kunnen zien of de man hulp nodig had. Toen hij langzaam achteruit reed reed hij tegen de vrouw van de man aan die de weg overstak naar haar man toe. De vrouw viel en brak haar heup. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole

Den Helder, vrijdag 9 april 2010.

In de avond hebben agenten op de Huisduinerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 41 passanten reden er twee harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Man aangehouden na inrijden op portier

Enkhuizen, zondag 11 april 2010.

Na een ruzie in een café aan de Kaasmarkt is op de Dolfijn een 20-jarige man uit Hoogkarspel aangehouden. Hij wordt verdacht van het expres met zijn auto inrijden op de 40-jarige portier van het café. De portier zag dat er ruzie was geweest in het café. Kort daarna reed een auto op hem in, vermoedelijk met de bedoeling een persoon die achter hem stond te raken. De man kon op tijd wegspringen, de man achter hem kon de auto ook ontwijken. De verdachte, een beginnend bestuurder, bleek ook nog twee keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man doorgereden na aanrijding

Barsingerhorn, zaterdag 10 april 2010.

Een 34-jarige man uit Barsingerhorn is omstreeks 22.00 uur aangehouden. Hij was op de Mieldijk tegen een boom gereden en er daarna vandoor gegaan. Agenten konden de man opsporen omdat het voertuig schade had geleden en een spoor van olie achterliet. Op de Heerenweg is de verdachte aangehouden. De man weigerde een blaastest en wilde weglopen. Ook verzette hij zich tegen de aanhouding die daarop volgde. De man greep een agent bij de keel. Een aantal uren later is bij de man een ademanalyse afgenomen, hij bleek ruim, 2,5 keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden na aanrijding en geweldpleging

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010.

Een 41-jarige vrouw uit Alkmaar is rond 21.30 uur aangehouden op de Rozenstraat. Ze wilde haar auto hier parkeren en raakte daarbij een ander voertuig. Na de aanrijding ontstond er een ruzie. De vrouw raakte door het lint. Ook bleek zij twee keer teveel te hebben gedronken. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden dankzij alerte bewoner

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010.

Omstreeks 16.00 uur is een 47-jarige man uit Alkmaar op de N242 aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een 57-jarige man parkeerde zijn fiets bij een winkelcentrum aan de Wendelaarstraat. Een bewoner, ook een kennis van de man, zag dat de fiets in een auto werd geladen. Deze getuige noteerde het kenteken van de auto en belde direct de politie. Het voertuig werd kort daarna gesignaleerd op de N242. In de auto bleek zich ook de gestolen fiets te bevinden. Die is teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden bij mishandeling

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010.

Een 21-jarige man uit Amsterdam is omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 50-jarige Alkmaarder. De man is in zijn woning op de Geulstraat meerdere keren met een hamer op zijn hoofd geslagen en liep zware verwondingen op in zijn gezicht. De verdachte meldde zich kort na de mishandeling bij de politie waarop hij is aangehouden. De twee, familieleden van elkaar, hadden een gesprek waarbij de verdachte plotseling agressief werd en de hamer tevoorschijn haalde. De verdachte is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaalopgemaakt.

Man aangehouden bij alcoholcontrole

De Rijp, zondag 11 april 2010.

Een 45-jarige man uit Westbeemster is rond 2.40 uur aangehouden op de Zuiddijk. Hij reed als passagier mee in een auto die werd bestuurd door zijn vriendin. De vrouw blies een F bij de controle, dat betekent dat zij alcohol had gedronken en voor de ademanalyse mee moest naar het bureau. De man gedroeg zich vervelend en probeerde te beletten dat de vrouw mee kon naar het bureau. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Meisje aangehouden na geweld tegen ambulancepersoneel

Alkmaar, zondag 11 april 2010.

Een 17-jarig meisje uit Heiloo is rond 3.45 uur aagnehouden op het Houttil. Zij was onwel geworden door overmatig alcoholgebruik en ambulancepersoneel ontfermde zich over het meisje. Het meisje wilde geen hulp waarop de hulpverleners besloten haar ouders in te lichten zodat zij opgehaald kon worden. Hierop ging het meisje door het lint en sloeg de ambulancebroeder, een 37-jarige man, in het gezicht. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweld tegen politie

Den Helder, zaterdag 10 april 2010.

Een 39-jarige man uit Den Helder is aangehouden op verdenking van het mishandelen van politieagenten. Die wilden hem aanhouden in zijn woning omdat hij verdacht werd van het mishandelen van zijn vrouw. De man verzette zich bij zijn aanhouding en bedreigde een agent met de dood. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de man op afstand te kunnen houden. Toen er versterking kwam, is de man geboeid en meegenomen naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Caravan afgebrand

Hensbroek, zondag 11 april 2010.

Rond 4.30 uur is een felle brand ontstaan bij een caravan op een camping aan de Kerkweg. In de caravan waren geen personen aanwezig. Over de oorzaak van de brand is niets bekend, wel is er een vermoeden van brandstichting. Dit wordt onderzocht.

Alcoholcontrole

Heerhugowaard, zaterdag 10 april 2010.

De gehele avond zijn automobilisten die op de Oosttangent reden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal hebben 403 bestuurders een blaastest gedaan. Drie van hen hadden teveel gedronken. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 520 ug/l waar 220 ug/l maximaal is toegestaan. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod.

Enkhuizen/Hoorn, zaterdag 10 april 2010.

In de avond is op de Flevolaan een alcoholcontrole gehouden. Van de 107 gecontroleerde bestuurders bleek niemand teveel te hebben gedronken. Later is de controle voortgezet op de Mandeladreef. Van de 120 gecontroleerde bestuurders bleek één persoon teveel te hebben gedronken. Na middernacht is de controle gehouden op de Willemsweg in Hoorn. Van de 52 gecontroleerde bestuurders hadden drie personen teveel gedronken.

Avenhorn, zondag 11 april 2010.

Bij een alcoholcontrole op de Kathoek bleken zes van de 225 gecontroleerde automobilisten teveel te hebben gedronken. Twee personen hadden zoveel gedronken dat zij hun rijbewijs konden inleveren. Alle andere overtreders kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Wervershoof, zaterdag 10 april 2010.

Rond 17.00 uur is een 23-jarige man uit Venhuizen gewond geraakt bij een aanrijding op de Veenakkers. Hij kwam op zijn motor aanrijden vanaf de Zwaagdijk over de Tolweg in de richting van Hoogkarspel. Vanaf de Veenakkers kwam een busje die rechtdoor naar de Marktweg wilde rijden. De bus verleende geen voorrang aan de motor die van rechts kwam. De motorrijder viel en raakte gewond aan zijn schouder. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de bus, een 38-jarige man uit Polen, kwam met de schrik vrij.