Watersportverbond - KNWV

Jeugd Olympisch ticket voor windsurfers

zaterdag 10 april 2010

De Nederlandse BIC Techno windsurfers hebben vandaag in Civitavecchia, Italie tijdens de laaste dag van de World Qualifier, Nederland gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen.

Surfers pakken laatste ticket
Wederom weer een dag met weinig wind, maar net genoeg om een laatste race af te ronden. Kiran Badloe wist daarin de schade te beperken en uiteindelijk de 16e plaats in het klassement veilig te stellen. Deze plaats komt overeen met het 3e ongekwalificeerde land
en het laatste beschikbare ticket voor de Jeugd Olympische Spelen. Met een plaats bij de top 18 stelt Kiran zich tevens ook individueel kandidaat als de jongen die Nederland mag gaan vertegenwoordigen. Voor de meisjes zal dit een deelneemster uit het zeilen gaan worden.

Zeil(st)ers strekken de benen
De zeil(st)ers in Cannes konden vandaag ook weer aan de bak. Een opkomende wind zorgde voor 4 mooie wedstrijden op de Middelandse Zee. Kandidaat bij de jongens in het zeilen, Jelmer van Beek, was blij dat hij aan het eind van de dag met een goede wind eindelijk de benen kon strekken. Een mooi resultaat gaf hem een positieve impuls. Of de verbeterde resultaten voor hem op tijd komen om beter te scoren dan de surfers in Italie, zal morgen blijken. Jelmer zal daarvoor morgen tijdens de afsluitende racedag 20 plaatsen moeten stijgen.
De meisjes deden het vandaag beide goed waardoor het onderlinge verschil in stand blijft. Daphne van der Vaart bezet nog steeds de 4e plaats, Dewi Couvert is wel dichterbij gekomen op een 15e plaats. Wanneer de beide dames de goede klasseringen bij de top 18 vast weten te houden dan zullen we morgen weten wie van de meisjes in augustus naar Singapore zal afreizen.

De voorspellingen voor Cannes morgen zijn goed, mooie ingredienten voor een spannende laatste dag!