Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 11-04-2010

Politie houdt toezicht in uitgaansgebied

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag toezicht gehouden in het uitgaanscentrum van Roosendaal. Agenten hebben vier verdachten aangehouden.

Rond 01:45 uur vond op de Markt een opstootje plaats. Daarbij
gedroegen een twee Roosendalers van 19 en 21 jaar zich zodanig dat de zaak dreigde te escaleren. Op de Kloosterstraat werd rond 02:40 uur een 23-jarige Roosendaler aangehouden, omdat hij kort daarvoor een kentekenplaat van een auto had gestolen. Om 04:00 uur vond een 19-jarige inwoner van Roosendaal het nodig om vuilcontainers om te gooien op het Tongerlopplein. Hij werd aan gehouden voor baldadigheid. Drie namen van drie personen werden in het bekeuringboekje genoteerd voor geen richting aangeven, geen helm dragen en fout parkeren op een invalidenplaats.

Courage en Joint Hitteam treden op tegen drugshandel

BERGEN OP ZOOM: Vrijdag heeft de politie in Bergen op Zoom een Belg aangehouden die in het bezit bleek te zijn van ruim 250 hennepplanten. De plantjes bleken te zijn aangekocht in een winkel aan de
Witteveenweg. De verkoper, een 43-jarige inwoner van Bergen op Zoom, werd korte tijd later aangehouden.

In de woning van de Bergenaar aan de Palingstraat vonden agenten van het Joint Hitteam en Courage enkele kilos hennep en hasj en 167 hennepplanten. De drugs zijn in beslag genomen. De Belg bleek thuis een eigen kwekerij te hebben. De informatie is doorgespeeld naar de Belgische politie. De Officier van Justitie heeft de Belg een boete opgelegd van 700 euro. De politie maakt proces-verbaal op en heeft de Gemeente Bergen op Zoom in kennis gesteld over de verkoop van drugs uit het bedrijf aan de Witteveenweg.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

STEENBERGEN: Zondagmorgen heeft de politie aan de Zeelandweg-Oost een beginnend automobilist aangehouden. Rond 04:30 uur werd hij door de politie gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij op het ademanalyseapparaat een waarde van 500 ug/l, bijna zes keer de maximale limiet voor een beginnend bestuurder. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de
beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Inbreker op heterdaad aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond heeft de politie aan de Burgemeester Stulemeijerlaan een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Rond 21:45 uur kreeg de politie een melding dat er boven een
eetgelegenheid aan de Steenbergsestraat was ingebroken en de dader er vandoor was gegaan. Met het signalement van de dader ging de politie op zoek. In de Burgemeester Stulemeijerlaan zagen agenten een man lopen die aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politie zette de Bergenaar het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 11-04-2010 13:31 | © Regio Midden en West Brabant |