Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 11-04-2010

Bredanaar (77) komt om het leven bij verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval op de Moerlaken is zaterdagavond een 77-jarige fietser uit Breda om het leven gekomen.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man rond 21:15 uur met zijn fiets de Moerlaken overstak en vermoedelijk door een personenauto, die uit de richting Terheijdenseweg kwam, is aangereden. Een tweede auto reed de man nogmaals aan. Politie en ambulance waren snel ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De gemeente heeft de plaats van het ongeval met hekwerken afgezet. Medewerkers van de Verkeersongevalanalyse hebben een sporenonderzoek ingesteld en onderzoeken de oorzaak van het noodlottig ongeval. De politie heeft de familie van het slachtoffer in de loop van de avond in kennis gesteld.

Twee gewonden bij verkeersongeval

BREDA - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Backer en Ruebweg en de Westerhagenlaan in Breda zijn zaterdagmiddag een 41-jarige motorrijder en een 26-jarige automobliste gewond geraakt.

Beide verkeersdeelnemers zijn afkomstig uit Rotterdam. De motorrijder stond stil voor het rood verkeerslicht, toen de vrouw achter op de motor reed. De Rotterdammer kwam hierdoor op de auto terecht en de motor schoot tientallen meters door. Ambulancepersoneel heeft de motorrijder gestabiliseerd en op een wervelplank gelegd. De
automobiliste had nekklachten en is door de brandweer uit de auto bevrijd door heeft het dak te verwijderen. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De verwondingen blijken mee te vallen.

Politie op zoek naar bijna aangereden voetganger

BREDA: De politie maakt proces-verbaal op tegen een 23-jarige
automobilist uit Breda. Zaterdagmorgen rond 01:40 werd via het camerasysteem gezien dat de man met hoge snelheid met zijn auto het trottoir aan de Catharinastraat op reed. Een voetganger kon
ternauwernood een aanrijding voorkomen door opzij te springen. Bikers van de politie hebben de bestuurder staande gehouden en hem gehoord. De politie zou graag in contact komen met de voetganger die voor zijn veiligheid weg moest springen.

Politie houdt toezicht in uitgaanscentrum

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag te voet en op de moutainbike toezicht gehouden op stappers in het uitgaanscentrum van Breda. Vier personen zijn aangehouden.

Rond 02:30 uur werd aan de Torenstraat een 22-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. Hij was betrokken geweest bij een opstootje en moest de stad verlaten. Daar was hij het niet mee eens. Een 31-jarige vrouw uit Ulvenhout moest om 03:50 uur op last van de politie de stad verlaten omdat zij zich erg recalcitrant gedroeg. Ook zij voldeed niet aan het bevel. Bij de aanhouding op de Vismarktstraat beet zij in de vinger van een agent, die zich in het ziekenhuis moest behandelen. Om 04:30 uur werden twee vrouwen aangehouden voor mishandeling van een vrouw. Agenten schreven vier bekeuringen uit voor wildplassen en twee voor het opgeven van een valse naam.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 11-04-2010 13:32 | © Regio Midden en West Brabant |