Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 14.45 uur

Utrecht, 11-04-2010

Baldadigheid en wildplassen

MAARSSEN- De politie heeft op 11 april rond 01.30 uur twee mannen een 24-jarige en 31-jarige man uit Maarssen - aangehouden nadat medewerkers van cameratoezicht zagen dat zij op straat stonden de urineren en passanten stapels folders toesmeten. Agenten zagen ter plekke de verdachten in de omgeving lopen en na een korte achtervolging te voet werden zij aangehouden. Zij werden geboeid overgebracht naar het bureau en konden deze verlaten voorzien van een boete voor wildplassen en baldadigheid.

Val van balkon

KOCKENGEN Op 9 april is rond 21.30 uur een 32-jarige man uit Kockengen van het balkon gevallen. De man zat aan de Van Lockhorstweg met twee andere mannen op een balkon. Hij zou daarop naar een passant op straat hebben gezwaaid en vervolgens te veel over de reling zijn gehangen. Hierdoor viel hij naar beneden op het ondergelegen wegdek. Met zwaar hoofdletsel is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is stabiel. De politie vermoedt een ongeval. Agenten hebben met diverse omstanders gesproken en beide andere aanwezige mannen op heb balkon gehoord.

Rijden onder invloed

MAARSSEN De politie heeft op de Van Exelstraat op 9 april rond 22.15 uur een 43-jarige automobilist uit Maarssen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man viel op bij surveillerende agenten toen hij met moeite een parkeervak in kon rijden. Na een blaastest op het bureau bleek hij 1060 u/gl te blazen. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen de verdachte opgemaakt.

Overlast

MAARSSEN De politie ontving op 11 april rond 01.45 uur de melding dat een groep van rond de 35 personen op de Dr. Arienslaan vernielingen zou plegen en voor overlast zou zorgen. Zij liepen schreeuwend in de richting van het centrum en gooiden bierflessen kapot en trokken verkeersborden om. In het centrum werd een deel van de groep aangetroffen. Vier mannen - tussen de 20 en 23 jaar - uit Maarssen werden aangehouden voor hinderlijk gedrag. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grimmige sfeer

HARMELEN De politie heeft op 9 april rond 22.30 uur met diverse eenheden bezoekers van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat gecontroleerd. Aanleiding was een melding van dreigende sfeer tussen groepen personen. In verband met het grote aantal aanwezigen in de horecagelegenheid werd enkele diensthondengeleiders gevraagd te ondersteunen. Er deden zich geen ongeregeldheden voor. Daarop werd door de agenten besloten de aanwezige klanten in kleine groepjes te laten vertrekken. Dit alles verliep zonder incidenten.

Openlijke geweldpleging

MONTFOORT De politie heeft op 11 april rond 02.00 uur op aanwijzing van een 17-jarig slachtoffer uit Monfoort en enkele getuigen twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling van de Montfoorter. De man zou bij het IJsselveld door het duo in elkaar geslagen zijn. Het slachtoffer had een bebloede hand opgelopen.

De twee een 21-jarige man uit Oudewater en een 22-jarige man uit Snelrewaard - werden op grond van hun signalement in een gereedstaande pendelbus in de omgeving aangetroffen en aangehouden voor nader onderzoek.