Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 15.00 uur

Utrecht, 11-04-2010

Rijbewijs ingevorderd

AMERSFOORT - Op zondag 11 april zagen agenten op de Meridiaan rond
01.30 uur een auto er vandoor gaan toen de bestuurder de agenten zag. Na een achtervolging bleek op de Van Assenraadstraat dat de 19-jarige bestuurder uit Amersfoort teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau waar hij 705 u/gl blies. Hij kreeg proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joyrider aangehouden

AMERSFOORT Zondag 11 april heeft de politie rond 04.15 uur op de Einsteinstraat twee jongens (van 16 en 18 jaar uit Leusden) aangehouden voor joyriding. De 18-jarige bestuurder ging er hard vandoor toen hij de agenten zag, waarop zij hem achtervolgden. Bij staandehouding bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. De twee moesten mee naar het bureau voor verhoor. Zij hadden het voertuig van één van de ouders van het duo meegenomen.

Scootterrijder aangehouden

AMERSFOORT Zondag 11 april heeft de politie rond 01.20 uur een 18-jarige scooterrijder uit Amersfoort aangehouden op de Breestraat. De bestuurder wilde niet stoppen toen een agent hem op de fiets probeerde staande houden vanwege zijn slingerende rijgedrag. De agent pakte de man vast en toen hij niet wilde stoppen, kreeg hij twee keer een klap van de agent. Daarop kon hij staande worden gehouden en bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 455 ug/l en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verdachte van mishandeling aangehouden

AMERSFOORT Zaterdag 10 april zagen agenten rond 03.30 uur dat er een vechtpartijtje had plaatsgevonden op de Windsteeg. Getuigen wezen drie jongens/mannen aan, die een man tegen zijn hoofd zouden hebben geschopt. Op De Hof konden agenten één van de drie, de verdachte van de mishandeling, aanhouden. Deze 16-jarige jongen uit Rotterdam is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beide groepen bleven daarna rondhangen. De politie beval hen om weg te gaan, waarbij één 17-jarige jongen uit Amersfoort, die niet weg wilde gaan, aangehouden is. Hij moest mee naar het bureau voor verhoor.

Invorderingen rijbewijs

AMERSFOORT Zondag 11 april zag de politie rond 05.00 uur een automobilist hard rijden op de Albert Schweitzersingel. Bij staandehouding bleek de 23-jarige bestuurder uit Amersfoort teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 375 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder was, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Een 17-jarige snorfietser uit Amersfoort werd zondag 11 april om 03.30 uur aangehouden op de Stationsstraat voor rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 560 ug/l. Ook hij was beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op zondag 11 april rond 01.30 uur zagen agenten in de Meridiaantunnel een automobilist hard wegrijden toen hij de agenten zag. Na een achtervolging kon de 19-jarige Amersfoorter staande gehouden worden. Hij had teveel gedronken, waarop hij mee moest naar het bureau, Daar blies hij 705 ug/l en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding

LEUSDEN - Vrijdag 9 april vond rond 15.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Arnhemseweg- Treekerweg. Een 17-jarige scooterrijder uit Woudenberg duwde een 12-jarige fietser uit Woudenberg voort, die een 67-jarige fietsster uit Leusden raakte. Het slachtoffer is met vermoedelijk botbreuken en hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.