Politie Zaanstreek-waterland

Aanhouding vechtersbazen

Monnickendam, 11-04-2010 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op een feest in Monnickendam vier mannen aangehouden. Drie van de mannen worden verdacht van mishandeling, een van vernieling.

Twee broers (22 en 26 jaar) uit Monnickendam bezochten rond middernacht het feest in sporthal t Spil in Monnickendam. Zij zouden met de portiers ruzie hebben gemaakt over de entreeprijs. De 22-jarige man raakte slaags met een beveiliger, die daarbij gewond raakte aan zijn elleboog. Tegelijkertijd sloeg de 26-jarige broer een raam van de sporthal in en raakte daarbij zelf gewond. Beveiligingsmedewerkers wisten de mannen in bedwang te houden. De politie was snel ter plaatse en hield de mannen aan. De oudere broer werd door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen geholpen. Daarna zijn beide verdachten overgebracht naar het politiebureau.

Een half uur later hield de politie op hetzelfde feest een 39-jarige man uit Volendam aan omdat hij een 43-jarige man uit Monnickendam zou hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en arm. Hij is ter plaatse behandeld door
ambulancepersoneel. Omdat zijn arm vermoedelijk gebroken was werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Tegen de Volendammer is proces-verbaal opgemaakt.

Terwijl de politie de Volendammer aanhield, zou een 45-jarige man uit Landsmeer op zijn beurt een beveiligingsmedewerker in zijn gezicht hebben geslagen. Diezelfde beveiliger had eerder op de avond al een conflict met de broers uit Purmerend. Ook de man uit Landsmeer is aangehouden door de politie.