Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 16.15 uur

Utrecht, 11-04-2010

Schennispleger aangehouden

VEENENDAAL Zaterdag 10 april kreeg de politie rond 17.00 uur melding dat iemand schennis pleegde op de Faunalaan. De man toonde zijn geslachtsdeel aan een 13-jarig passante. Ter plaatse kon de politie een 18-jarige Venendaler aanhouden. Hij moest mee naar het bureau voor verhoor.

Vernieler aangehouden

VEENENDAAL Zondag 11 april heeft de politie op de Markt om 03.00 uur een Veenendaalse vrouw (leeftijd onbekend) aangehouden voor vernieling. De vrouw sprong op de motorkap van de politieauto, die daardoor beschadigd raakte. Ze moest mee naar het arrestantencomplex voor nader verhoor.

Noodlanding zweefvliegtuig

DOORN Zaterdag 10 april rond 19.00 moest een zweefvlieger een noodlanding maken in een weiland aan de Gooyerdijk. De piloot was op weg naar vliegveld Soesterberg, maar moest door gebrek aan thermiek eerder landen. Niemand raakte gewond en er ontstond geen schade.

Bedreiging en vuurwapen

WIJK BIJ DUURSTEDE - Zaterdag 10 april kreeg de politie rond 21.30 uur melding dat iemand mensen bedreigde met een vuurwapen op de Madelinushof. De man vroeg specifiek naar iemand en via dat spoor konden agenten een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede aanhouden op de Bonifatiusstraat. De man moest mee naar het bureau voor verhoor. In zijn woning is een gaspistool aangetroffen en inbeslaggenomen.

Inbreker aangehouden

VEENENDAAL Zaterdag 10 april kreeg de politie rond 05.30 uur melding over een verdacht persoon op de Poortjeshoek. In één van de woningen was net daarvoor ingebroken. Naast de man werden goederen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de inbraak. Agenten hielden de 19-jarige man uit Den Haag daarop aan. De man had een mes bij zich en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarop duwde een agent hem met zijn hoofd tegen een garagedeur, maar hij raakte daarbij niet gewond.