Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 16.15 uur

Utrecht, 11-04-2010

Onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft op 11 april rond 00.15 uur een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Kort daarvoor zagen agenten de verdachte op een snorfiets de Voorstraat inrijden. Deze richting is verbodenin te rijden voor voertuigen. Daarop werd hij aangesproken.

De man rook naar alcohol en gaf naar later bleek een valse naam op. Plotseling vluchtte hij weg de Voorstraat in. Daarop werd hij aangehouden en geboeid. Hij bleek na een blaastest op het bureau 815 u/gl te blazen. Hij kreeg een bekeuring voor het opgeven van valse naam en inrijden gesloten verklaring. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

Krassers aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft op 9 april rond 13.00 uur twee jongen aangehouden op verdenking van het bekrassen van een tramhokje aan de Symfonielaan. Op grond van het signalement werden de jongens 17 jaar uit Vianen en 18 jaar uit Utrecht aangetroffen. Zij werden aangehouden voor vernieling. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruit ingegooid

VIANEN De politie kreeg op 11 april rond 04.00 uur de melding dat een ruit was ingegooid van een winkel aan de Molenstraat. Een alerte getuige had drie jongens zien wegrennen. Op grond van het signalement werden drie mannen 18 t/m 20 jaar uit Gorinchem, Vianen en Veenendaal aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Belediging

NIEUWEGEIN De politie heeft op 9 april om 19.45 uur een 36-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor belediging. De agenten hielden de man staande op de Herenstraat. Daarop begon hij te schelden en werd daarop aangehouden voor belediging. De man werkte op geen enkele manier mee en na een waarschuwing werd hij gepepperd en geboeid naar het bureau overgebracht.