Politie Zeeland


---


W-689-2010. Aanhouding in Middelburg
Politie Zeeland heeft zondag rond 01.30 uur een man aangehouden wegens mishandeling in de Walensingel in Middelburg.
De aangehouden man, een 35-jarige Middelburger, had even daarvoor een 20-jarige man uit de gemeente Veere mishandeld op een parkeerterrein aan de Walensingel.
De 20-jarige man wilde na een bezoek aan een horecagelegenheid huiswaarts keren in zijn auto. Bij het wegrijden werd hij aangesproken door de 35-jarige die vijf Euro van hem wilde voor een weddenschap die hij met iemand anders had afgesloten. Toen de 20-jarige weigerde het geld te geven deelde de Middelburger enkele klappen uit.

O-690-2010. 9 aanhoudingen in Heinkenszand
Politie Zeeland heeft afgelopen nacht, rond 02.30 uur, negen personen aangehouden in Heinkenszand wegens dreigende wanordelijkheden, beledigingen het niet voldoen aan vorderingen.
Zaterdagavond kwamen bij de politie enkele meldingen binnen van geluidsoverlast vanuit een partyzaal in Heinkenszand. Toen de politie ter plekke was probeerden enkele aanwezigen te voorkomen dat de politie het gebouw binnen trad. Een hondengeleider en enkele agenten gingen naar binnen en vorderden de aanwezigen naar buiten te gaan.
Rond 02.15 uur was het wederom onrustig in Heinkenszand. In de Dorpsstraat hadden enkele tientallen personen zich verzameld voor een horecagelegenheid en veroorzaakten veel overlast. Met spreekkoren beledigden zij de politie en gaven geen gehoor aan vorderingen.
Vanwege de dreigende wanordelijkheden en andere overtredingen heeft de politie negen personen aangehouden, variërend in leeftijd van 21 tot 28 jaar. Zij zijn afkomstig uit Enschede, Scherpenisse, Roosendaal, Zoetermeer, Dordrecht, Roermond., Spijkenisse en Albasserdam. Onder hen bevond zich een vrouw van 24 jaar uit Scherpenisse. Omstreeks 02.45 uur was de rust weergekeerd in Heinkenszand.