KNHS

Ellen Kloos vierde in eventing Compiegne
11 april 2010
Ellen Kloos - Rovano Rex

COMPIEGNE (KNHS0 - Ellen Kloos (Voorthuizen) heeft in de twee sterren eventingwedstrijd in het Franse Compiegne voor een uitstekende prestatie gezorgd door als vierde te eindigen met Rovano Rex. Met deze voortreffelijke prestatie gaf de regerend Nederlands kampioene extra glans aan haar vorig jaar tijdens de military van Boekelo behaalde titel.

De charmante amazone legde de basis voor haar voortreffelijke prestatie door een zeer goede dressuurproef op de mat te leggen ( 41.4 p.) waarmee zij zich direct op een vijfde plek in de kopgroep nestelde. In de cross hoefde de amazone slechts zes strafpunten voor het overschrijden van de tijd te accepteren, waardoor zij opklom naar de vierde plek in de tussenstand. Dankzij een foutloos springparcours wist Kloos met Rovano Rex (Ramires x Florestan I) zich op deze hoge klassering te handhaven. Zij hoefde alleen de zeer ervaren Duitser Michael Jung, die met Weidezaunprofi's River of Joy won en met La Biosthetique Sam tweede werd, alsmede de Belgische Karin Donckers met Gazelle de la Brasserie voor zich te dulden.

Tim Lips (Made), die met Van Schijndel's Concrex Owaola (Indoctro x Joost) een nette dressuurproef neerzette (49.7 p.) en met een 19de klassering aansluiting behield met de kopgroep klom in het klassement op naar een plaats in de top tien dankzij een geheel foutloos gereden uithoudingsproef. Daarmee was Lips één van de 17 combinaties in het 88 starters tellende veld die de uithoudingsproef helemaal foutloos wisten af te ronden. Toen Lips ook nog eens foutloos wist te blijven in de afsluitende springwedstrijd klom hij daardoor op naar de zevende plek in de eindstand. Daarmee liet hij erkende coryfeeën als de FransmanJean Teulère (achtste) en tweevoudig Olympisch kampioen de Nieuw-Zeelander Mark Todd (negende) achter zich.

Jan van Beek (Rijsbergen) legde met Troy (Jumbo Jet x Ircolando) een matige dressuurproef neer (47ste), maar klom dankzij een sterk gereden uithoudingsproef op naar een 24ste plek. Omdat Van Beek ook foutloos bleef in de afsluitende springwedstrijd eindigde hij uiteindelijk als 17de. Elaine Pen (Voorschoten) eindigde met Vira (Jazz x Whinny Jackson) als 32ste.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.cci.compiegne-equestre.com

Uitslag CCI**:


1) Michael Jung (Dui) - Weidezaunprofi's River of Joy - 35.7
2) Michael Jung (Dui) - La Biosthetique Sam - 36.2
3) Karin Doncker (Bel) - Gazelle de la Brasserie - 43.4
4) Ellen Kloos (Voorthuizen) - Rovano Rex (Ramires x Florestan I)- 47.4
7) Tim Lips (Made) - Van Schijndel's Concrex Owaola (Indoctro x Joost)
- 49.7
17) Jan van Beek (Rijsbergen) - Troy (Jumbo Jet x Ircolando)- 62.3 32) Elaine Pen (Voorschoten) - Vira (Jazz x Whinny Jackson) - 74.9 35) Harm Snoeck (Radewijk) - Flathley - 77.3
49) Merel Blom (Breukelen) - X-Pools Valentino (Oscar x Vincent)- 99.7 53) Gert Naber (Biddinghuizen) - Coral Estate Bounty - 104.6 66) Tim Lips - Vakarlos (Indoctro x Ahorn) - 127.5 69) Florinoor Hoogland - Captain Hennessy - 143.0

Foto Ellen Kloos met Rovano Rex door: www.melissen.net