Race GP Losail Qatar STIPA-Molenaar Racing GP

Sterke seizoensopener van Randy Krummenacher (6e) in Qatar

Vanavond is de eerste Grand Prix van 2010 verreden tijdens de Commercial Bank Grand Prix of Qatar. Randy Krummenacher reed een super goede race en wist vanaf de start tot het einde van de race te vechten in de kopgroep. Op de eindstreep pakte de Zwitser een geweldige 6e positie. De Fransman Quentin Jacquet wist de race uit te rijden en kwam tot een 23e positie.

De 125cc race was er wederom weer in om in te lijsten! Maar liefst 7 rijders streden van start tot finish voor de overwinning. In de kopgroep reed ook STIPA-Molenaar Racing GP rijder Randy Krummenacher. Krummenacher wist zich goed staande te houden en streed mee voor de ereplaatsen. In de zevende ronde van de race reed collega rijder Sandro Cortese tegen de Aprilia van Krummenacher aan waardoor Krummenacher zijn voor spatbord verloor. Gelukkig bleef het bij deze schade en Krummenacher kon al snel weer aanpikken in de kopgroep. Liggende op de zevende positie wist Krummenacher net voor de finishlijn Esteve Rabat te verschalken en miste net de vijfde positie op 0,02 seconde.

De Fransman Quentin Jacquet kreeg zijn Aprilia net voor de start van de warm-up ronde moeilijk aan de praat. Gelukkig startte de Aprilia net op tijd en kon Jacquet vanaf zijn 25e startplek aan de race beginnen. De Fransman kon in het begin nog met een grote groep rijders meekomen maar verloor daarna wat terrein. Jacquet heeft zijn doelstelling gehaald en de race uit geredenen finishte op de 23e plaats.

Randy Krummenacher (6e):

"Pffff!! Dit was een zware race! Vanaf de start tot de finish was het strijden in de kopgroep. Mijn start was goed en ik had gelijk de aansluiting. Vanaf de eerste ronde reden we al de tijden van de kwalificatie en een foutje was zo gemaakt. Ik hield mijn hoofd koel en nam niet teveel risico's. Echter in de 7e ronde dacht Sandro Cortese daar anders over! Hij reed finaal mijn voorspatbord van mijn motor! Ik mag van geluk spreken dat ik niet crashte. In de laatste drie ronden onstond er een gaat naar de eerste vier rijders terwijl ik op de zevende plek reed. Ik wilde perse niet laatste van het groepje worden en gebruikte de snelheid van mijn Aprilia om Esteve Rabat te passeren en miste op een paar hondersten de 5e plaats want ik kon net niet Sandro Cortese passeren. Dit! is een erg goed begin van het seizoen en het smaakt naar meer. Dit soort races wil ik de rest van het seizoen rijden! "

Quentin Jacquet (23e):

"Ik kreeg het even benauwd net voor de start van de warm-up ronden. De motor wilde niet starten en als die niet op tijd start dien je vanaf de pitstraat de race aan te vangen. Gelukkig kreeg mijn monteur Rick de Aprilia net op tijd aan de praat en kon ik gewoon vanaf mijn startplek starten. De start kon beter maar kreeg nog wel de aansluiting met een grote groep rijders. Daarna begon toch mijn tekort aan ervaring op te spelen en kon ik de aansluiting niet houden. Ik heb mijn doelstelling gehaald door de race uit te rijden en heb hierdoor veel ervaring op gedaan. Deze ervaring kan ik goed gebruiken voor de volgende race in Japan over twee weken."