Watersportverbond - KNWV

Brons voor Daphne van der Vaart

zondag 11 april 2010

Daphne van der Vaart heeft tijdens het WK Byte CII wederom brons gewonnen.

Na het succesvolle optreden tijdens het EK Byte CII, waarin Daphne van der Vaart samen met Dewi Couvert Nederland kwalificeerde voor de Jeugd Olympische Spelen en tevens brons won, is er nu opnieuw succes tijdens het WK.

Tijdens de afsluitende dag in Cannes scoorde Daphne een 1e en een 4e plaats, waarmee ze in het totaalklassement precies nog 1 plaats kon stijgen naar de bronzen medaille. Het jonge Nederlandse team, zonder enig ervaring in de Byte, zet hiermee naast het individuele succes, een geweldige teamprestatie neer. Tussentijdse resultaat; 2 bronzen medailles en een starbewijs voor de Jeugd Olympische Spelen!
Teamgenoten Dewi Couvert en Jelmer van Beek konden in Cannes nog geen medaille omgehangen krijgen, echter hun bijdrage in dit succes is duidelijk zichtbaar. Uiteindelijk eindigt Dewi op een knappe 14e plaats, Jelmer van Beek blijft totaal 35e en komt iets te laat op dreef. Zijn gedrevenheid tijdens de trainingen is wel de juiste motor geweest voor de resultaten bij de meisjes.
Het laatste stuk van de teammissie is de voorbereiding op het
belangrijkste evenement bij de jeugd in de komende 4 jaar, de Jeugd Olympische Spelen, 14 t/m 26 augustus te Singapore.

Nederlandse afvaardiging
Met het succes van Daphne van der Vaart en het verdiende Jeugd Olympische startbewijs bij de surf jongens kan volgende week ook de Nederlandse afvaardiging bekend worden. Volgens het selectiereglement zullen Kiran Badloe (surf jongens) en Daphne van der Vaart (zeilen meisjes) voorgedragen worden bij NOC*NSF voor uitzending.
Met twee startbewijzen 1 jongen en 1 meisje (ongeacht de discipline) scoort Nederland een 100% resultaat.
Gezamenlijk met het begeleidingsteam en sparringspartners zullen de komende maanden in teken staan van de jacht naar de eerste Jeugd Olympische medailles!