Gemeente Schagen


Week van de Wens voor de mantelzorger (12-16 april 2010)

En wie vraagt de mantelzorger hoe het met hem gaat

Zorgt u zelf voor iemand of kent u iemand die de zorg heeft voor iemand anders? Dan bent u of de ander mantelzorger! Gun uzelf en/of de ander de kans om in het zonnetje gezet te worden of even van deze zorg te worden ontlast. In de week van 12-16 april is het mogelijk om uw wens hier voor kenbaar te maken.

Laat uw wens weten aan het Loket voor Wonen Welzijn en Zorg in het gemeentehuis van Schagen. Hier kunt u een kaartje invullen waarop u een wens voor uzelf of voor een ander zet. U kunt deze kaart hier ook weer inleveren. Bij binnenkomst in de hal van het gemeentehuis (en in de spreekkamers van het Loket) zult u Loesje posters zien hangen, die op de ludieke wijze laten zien wat mantelzorg inhoudt.

De week na 16 april gaan we één wens uitzoeken en deze ook waar maken. Uiteraard kunnen we alleen een wens uitvoeren die voor ons haalbaar en praktisch uitvoerbaar is.
De andere wensen inventariseren we en gebruiken we als signaal om verdere acties voor mantelzorgers vorm te geven. U kunt uw wens ook anoniem inleveren.
Het Loket Wonen Welzijn en Zorg is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 -12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur. Komt u niet bij het Loket Wonen Welzijn en Zorg in deze week, dan kunt u uw wens ook per e-mail kenbaar maken via loketschagen@schagen.nl

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door gemeente Schagen, Wonen Plus Welzijn, Steunpunt mantelzorg, de mantelzorgmakelaar en Humanitas.