Gemeente Purmerend

Purmerend bestrijdt onkruid


01 april 2010

De gemeente Purmerend begint vanaf 12 april met de onkruidbestrijding op doorgaande routes en in winkelcentra, de binnenstad, bedrijventerreinen en woonwijken. De onkruidbestrijding zal 2 keer met chemische bestrijdingmiddelen uitgevoerd worden en 2 keer met mechanisch materieel.

Gestart wordt met de chemische bestrijding van onkruid, gevolgd door de mechanische onkruidbestrijding.
In het kader van Duurzaam Onkruid Beheer (DOB) worden er zo weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt. Er wordt uitsluitend gespoten bij droog weer.

De bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om onkruidgroei tegen te gaan op de 'onkruidgevoelige' plaatsen. Tijdens de onkruidbestrijding met chemische middelen wordt rekening gehouden met winkelend publiek. In de binnenstad en winkelcentra wordt op maandagen tot 13.00 uur en op de overige werkdagen vóór 9.00 uur chemisch onkruid bestreden. Verder wordt er in de woonwijken in principe alleen met bestrijdingsmiddelen gewerkt tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

De chemische onkruidbestrijding die binnenkort start zal, afhankelijk van het weer, ongeveer een maand duren. Afhankelijk van het weer kan het zijn dat ook in het weekeind chemisch onkruid wordt bestreden.

Als we bij u in de straat komen, krijgt u een dag van tevoren van ons een brief met bijzonderheden.