VNG-flitscongres 'Het perspectief van gemeenten'

02/04/2010 16:40

VNG

In de aanloop naar de landelijke verkiezingen spelen er een aantal belangrijke discussies met grote gevolgen voor gemeenten. Hierover gaat de VNG in gesprek met haar leden tijdens het VNG-flitscongres 'Het perspectief van gemeenten' op maandag 12 april in het stadhuis van Amersfoort.

De vragen die op 12 april aan bod komen zijn:


- Wat komt in de verkiezingsprogramma's van de landelijke politieke partijen in de aanloop naar 9 juni?


- Wat vinden de gemeenten van de ideeën van de ambtelijke heroverwegingsvoorstellen?


- Wat zijn de visies over de bestuurlijke organisatie van Nederland? Het VNG bestuur heeft een discussienotitie verstuurd en legt daarin drie mogelijke scenario's voor aan de leden.


- Hoe ziet de financiële toekomst van Nederland eruit? Presentatie van de laatste stand van zaken voor 2011.

Onderwerpen

Het Bestuur van de VNG heeft op 24 maart een discussiestuk met drie mogelijke modellen voor een nieuwe inrichting van de bestuurlijke organisatie van Nederland aan haar leden voorgelegd. Tijdens het flitscongres zal hier over worden gediscussieerd.

Verder wordt gesproken over de consequenties voor gemeenten van de voorstellen van ambtelijke heroverwegingswerkgroepen. Belangrijk onderdeel van deze voorstellen is de bestuurlijke toekomst van Nederland, ook de visie hierop is onderwerp van debat. Tot slot komt de financiële toekomst van gemeenten aan bod.

Doelgroep

Het VNG-flitscongres 'Het perspectief van gemeenten' is toegankelijk voor burgemeesters, wethouders, raadsleden, gemeentesecretarissen en griffiers. Vertegenwoordigers van media worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Ook kunnen alle voornoemde stukken gevonden worden op www.vng.nl: brieven / ledenbrieven / traject richting Tweede Kamer verkiezingen

Waar, wanneer en aanmelden

Het congres is op 12 april van 14.30 tot 17.00 in het stadhuis van Amersfoort. Aanmelden kan via het secretariaat van de afdeling Communicatie van de VNG via 070-3738472. Voor meer informatie kunt u bellen met Arjen Konijnenberg (woordvoerder) 06-46198251.

Den Haag, 2 april 2010