Gemeente Etten-Leur

Agenda van de raadsvergadering op 12 april

Agenda van de raadsvergadering op 12 april

De voorzitter van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 12 april aanstaande om 19.30 uur in de raadzaal een openbare raadsvergadering wordt gehouden.

Tijdens deze raadsvergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Voorstel over de vaststelling van het raadsprogramma 2010-2014

Het raadsprogramma 2010-2014 getiteld ` sturen met tegenwind, samen de economische crisis voorbij ' wordt ter vaststelling aangeboden. Voorgesteld wordt om het college van burgemeester en wethouders op te dragen het raadsprogramma te verwerken in de kadernota 2011-2014 en de begroting 2011 en op basis van voornoemd raadsprogramma een collegewerkplan voor de komende vier jaar op te stellen.


* Voorstel over de benoeming van de wethouders

Voorgesteld wordt om de heer A.P.M.A. Schouw (APB), de heer J.P. van Hal (CDA) en de heer B.J.A. Roks (VVD) te benoemen als wethouder.


* Voorstel inzake onderzoek geloofsbrieven en toelating nieuwe raadsleden

Voorgesteld wordt om in de plaats van de te benoemen wethouders drie nieuwe raadsleden te benoemen voor respectievelijk het APB, het CDA en de VVD.


* Beëdiging en toelating van de nieuwe raadsleden


* Voorstel over de benoeming van de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad

Voorgesteld wordt om de heer R.L. Dujardin als langstzittend raadslid in jaren te benoemen als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad


* Voorstel over de benoeming van de burgerleden

Elke fractie heeft de mogelijkheid om maximaal 4 burgerleden te laten benoemen. Per fractie worden kandidaten voor benoeming voorgedragen.


* Voorstel inzake benoeming van raadsleden in diverse overlegvormen

Voor de invulling van diverse overlegvormen worden door de fracties kandidaten voorgedragen. Het gaat om de invulling van het presidium; het seniorenconvent; het audit committee accountantscontrole; de werkgroep raadsprogramma; het lokaal platform regionale samenwerking; de kascommissie fractieondersteuning; commissie voor beoordeling afhandeling klachten.


* Voorstel varianten zomerkamp

De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met het voorstel om in 2010 door Surplus Welzijn een zomerweek te organiseren voor kinderen van 6-12 jaar uit minder draagkrachtige en sociaal kwetsbare gezinnen conform de opzet in 2009. Hierbij dient beoordeeld te worden of in het activiteitenprogramma ook een overnachting bij de boer opgenomen kan worden.

Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de raadsagenda verkrijgbaar in het informatiecentrum in het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 12 april 2010, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten vanaf dinsdag 6 april worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4.

De volledige agenda van de raadsvergadering is beschikbaar op deze gemeentelijke internetsite bij Raad & informatie > Vergaderingen > Raadsvergaderingen > Alle vergaderingen in 2010 >12 april

Raadsvergadering
WOZ-portaal

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl