Politie IJsselland

Politie zoekt vrijwilligers

Regio, 06-04-2010

Niet alleen agenten en rechercheurs zetten alles op alles om daders te pakken en slachtoffers bij te staan. Ook buschauffeurs, leraren en makelaars doen dat als politievrijwilliger. Als vrijwilliger heeft u een sleutelrol bij de zichtbaarheid van de politie en bent u het aanspreekpunt voor de mensen op straat.

Tijdens surveillances en bij evenementen houd u toezicht samen met beroepscollegas. U weet hoe u moet handelen bij calamiteiten en welke collegas, specialisten of instanties er nodig zijn. Interesse? Politie IJsselland is op zoek naar tien politievrijwilligers. Daarom organiseren we maandagavond 12 april een informatiebijeenkomst om 19.30 uur op het politiebureau in Zwolle, Koggelaan 8.

Opleiding

We zijn op zoek naar mensen die stevig in hun schoenen staan en goed met mensen om kunnen gaan. In stressvolle situaties moet u rustig blijven en mensen om u heen kunnen kalmeren. U wordt niet zomaar als politievrijwilliger ingezet. Als u wordt aangenomen dan volgt u eerst een opleiding in de avonduren. De voorkeur gaat uit naar mensen die in de regio wonen. Als u interesse heeft, dan kunt u uzelf opgeven voor de informatieavond op maandag 12 april. U gaat daarvoor naar de sitewww.kombijdepolitie.nl. Daar kunt u ook meer informatie vinden over de functie van politievrijwilliger. We zien u graag de 12e.