Gemeente Haren

Presentatie boek "Van kwaad tot onvoorstelbaar erger"

Verhalen achter de namen op de gedenksteen in Haren

06/04/2010

Op maandag 12 april a.s. om 16.00 uur vindt de presentatie plaats van het 15 e deel in de Harener Historische Reeks: "Van kwaad tot onvoorstelbaar erger". Verhalen achter de namen op de gedenksteen in Haren". De auteurs van deze uitgave zijn Wil Legemaat en Margriet Staal.

Het boek gaat over de Harener slachtoffers van het naziregime in de Tweede Wereldoorlog. Het boek is bedoeld om stil te staan bij de zesenzestig mensen die hun leven verloren in deze oorlog: een oorlog waarin het van kwaad tot onvoorstelbaar erger ging. Voor de slachtoffers tot onherstelbaar erger. Dit boek wil hun lot benoemen en hun bestaan, hoe kort soms ook bevestigen, zodat ook de generaties na ons weten wie zij waren en waarom hun namen op de gedenksteen staan.

Harener Historische Commissie

De Harener Historische Reeks wordt verzorgd door de Harener Historische Commissie. Daarnaast zijn enkele Harener Miniatuurtjes en een Harener Historische Kaart uitgegeven. De commissie beoogt met haar uitgaven diverse facetten uit de geschiedenis van de gemeente Haren nader te belichten.

Het deel dat nu verschijnt is vormgegeven door grafisch ontwerper Koos Staal. De nieuwe vormgeving wordt in volgende deeltjes voortgezet. Een volledig overzicht van de uitgaven van de Harener Historische Commissie is te vinden op http://www.haren.nl/.

Deze uitgave in de reeks is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de ABN-AMRO bank te Haren, de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, departement Groningen-Haren, de gemeente Haren en het J.B.Scholtenfonds.

Vanaf 13 april is het boek te koop in de boekhandel voor de prijs van EUR 22,50

Gegevens

Van kwaad tot onvoorstelbaar erger

Wil Legemaat & Margriet Staal

Harener Historische Reeks

160 pagina's, geïllustreerd, gebonden met leeslint, 9789071809842, prijs EUR 22,50

Bestellingen en informatie: boomker@home.nl, 0505349264