Politie Hollands Midden

Leiden - Snelheidscontroles

Leiden, 12-04-2010 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft afgelopen weekend snelheidscontroles gehouden. Zaterdag 10 februari werden drie rijbewijzen ingevorderd (157 km/u, 163 km/u en 168 km/u) met de laser op de N11(Tussen Alphen en Bodegraven), tevens werden zeventien bestuurders staande gehouden omdat ze te hard reden.

Vrijdag 9 april heeft de videoauto van Politie Hollands Midden onder meer gecontroleerd in de omgeving van het Transferium te Leiden. Omstreeks 22.30 uur heeft de videoauto twee voertuigen gevolgd vanaf het Transferium richting Wassenaar/Den Haag over de A44/N44. Vervolgens reden de voertuigen de N14 op richting Leidschendam. De maximum snelheid is hier 70 km/u. Een trajectsnelheidsmeting op beide voertuigen leverde een gecorrigeerde snelheid op van 126 km/u is 56 km/u te hard. Hierop is van beide beginnende bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Eén van de bestuurders bleek een bekende van de videosurveillanten te zijn.

In maart was deze beginnende bestuurder op de A4 ter hoogte van Hoogmade bekeurd voor een overschrijding van 49 km/u. Tijdens die staandehouding vertelde hij tevens dat hij nog moest voorkomen voor een snelheidsovertreding van meer dan 30 km/u binnen de bebouwde kom.