Gemeente Enkhuizen

Weet u een aansprekende straatnaam?

Het gemeentebestuur wil een commissie instellen die burgemeester en wethouders adviseert over de straatnaamgeving. Tot nu toe werd de straatnaamgeving voor een nieuwe wijk- of straatnaam ambtelijk voorbereid. Een nieuwe procedure maakt het mogelijk dat inwoners van Enkhuizen in commissievorm kunnen meepraten over nieuwe straatnamen. Iets voor u? Graag nodigen wij u uit voor deelname.

De commissie wordt samengesteld uit minimaal vijf inwoners van Enkhuizen. Wij zoeken mensen met een zekere interesse in een viertal te onderscheiden (vak)gebieden. De interessegebieden zijn: Cultuur & kunst, Natuur & milieu, Historie en Stedenbouw & Architectuur. Voor elk interessegebied zijn we op zoek naar minimaal n vertegenwoordiger en een plaatsvervanger. Daarnaast zijn wij opzoek naar een 5e lid, deze persoon heeft een brede interesse en is maatschappelijk zeer betrokken. De leden worden door het gemeentebestuur benoemd voor een periode van vier jaar en kunnen herkozen worden. Het reglement voor de straatnaamcommissie vindt u bij het Servicepunt in het Stadskantoor.

Interesse?
Voelt u zich aangesproken op n of meerdere van de interessegebieden en wilt u invloed uitoefenen op de naamgeving van straten? Meldt u dan aan! Belangstellenden worden verzocht zich schriftelijk of via e-mail aan te melden bij mw. M. Appelman, m.appelman@enkhuizen.nl of Gemeente Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen.