Politie Groningen

Maandag 12 april 2010

Provincie Groningen , 12-04-2010

Alcomobilist aangehouden

DELFZIJL - De politie heeft zondagnacht een 39-jarige man uit Muntendam op de Borgsweer in deze plaats aangehouden. Agenten zagen de man rijden en controleerden hem. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon de hij het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken duo aangehouden

VEENDAM De politie heeft zondagavond op de Birklaan twee Veendamers (23 en 48 jaar) aangehouden. Beiden mannen gedroegen zich vervelend bij een buurtvereniging. Beiden waren onder invloed van alcohol. De verdachten moesten mee naar het politiebureau. Ook daar was het duo vervelend. Beiden mannen zijn ter ontnuchtering ingesloten. Ze kunnen een boete voor openbare dronkenschap tegemoet zien.

Trio biedt agent goederen aan

GRONINGEN De politie heeft zondagavond drie mannen ( 21, 23 en 29 jaar) uit Oostfriesland aangehouden. Het trio bood een agent, die in een meubelzaak aan de Sontweg winkelde, een DVD speler aan. De diender vertrouwde het niet en riep de hulp van collegas in. Bij onderzoek troffen agenten ook nog horloges en scheermesjes bij de mannen aan. Omdat zij geen aannemelijke verklaring hadden over de herkomst van de spullen moesten zij mee naar het politiebureau. De verdachten werden voor onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Vervelende man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag op het Kardingerplein een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat een man zich lastig zou gedragen in een Q-bus. Toen dienders de man aanspraken op zijn gedrag reageerde hij agressief. Hij probeerde een agent een kopstoot te geven. Hij miste zijn doel en werd aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig. Op het politiebureau bleek dat de amokmaker nog diverse boetes had openstaan. De verdachte is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist gewond na aanrijding

TOLBERT - Op de Noorderweg in Tolbert is zondagochtend een 46-jarige automobilist uit Tolbert ernstig gewond geraakt. Een 44-jarige automobiliste uit Tolbert gaf op de kruising van de Mensumaweg en de Noorderweg geen voorrang aan de 46-jarige bestuurder. Een aanrijding was het gevolg. De auto van het slachtoffer sloeg over de kop en kwam tot stilstand in een sloot. De brandweer moest de auto openknippen om de 46-jarige man uit zijn beknelde positie te bevrijden. De automobiliste raakte niet gewond. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De twee personenautos zijn afgesleept. De politie heeft van het ongeval een analyse gemaakt.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer reed zonder verlichting en hij werd daarom door agenten gecontroleerd. Tijdens de controle werd vastgesteld dat hij alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat hij 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte mocht na verhoor met een rijverbod het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het politiedossier beslissen wat met de Stadjer gaat gebeuren.

Politie onderzoekt toedracht verkeersongeval

RASQUERT De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval, die zondagavond op de Warfumerweg in Rasquert heeft plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte zowel de bestuurder, een 23-jarige man uit Leeuwarden, als zijn inzittenden, een 20-jarige man uit Baflo en zijn 17-jarige zus uit Baflo, gewond. Het drietal werd volgens eigen zeggen gepasseerd door de inzittenden van een groene BMW. Toen deze auto langzaam voor hun ging rijden, besloot de Leeuwarder de BMW in te halen. Tijdens de inhaalmanoeuvre werd de Fries volgens eigen zeggen gesneden door de bestuurder van de BMW. De auto kwam in de berm terecht, waarna de wagen tegen een boom tot stilstand kwam. Na de aanrijding stapte de bestuurder van een andere auto, een blauwe Ford Focus, uit. De man schopte een ruit van de auto in, waarna hij beide mannelijke slachtoffers mishandelde. De bestuurder van de BMW zou de slachtoffers na de aanrijding met een ijzeren voorwerp hebben bedreigd. Beide mannen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. De vrouw kon met een hersenschudding naar huis worden gebracht. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De Verkeers Ongevallen Dienst heeft een analyse van het ongeval gemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 11 april op de Beneluxweg op snelheid.


-Groningen, Beneluxweg : aantal geregistreerde voertuigen: 2313, aantal overtredingen: 188, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.