ReadSpeaker voorleesfunctie op website en iPhone app van grootste Italiaanse dagblad 12/04/2010 11:05

PR Newswire

HUIS TER HEIDE, Nederland, April 12, 2010 /PRNewswire/ -- Met trots laat VoiceCorp weten dat Corriere della Sera, het grootste Italiaanse dagblad, recentelijk de ReadSpeaker voorleesfunctie geïmplementeerd heeft op haar website. De voorleesfunctie stelt de website bezoeker in staat om de tekst van de website te laten voorlezen. Hiermee wil Corriere de toegankelijkheid van haar website vergroten en het de website bezoeker zo makkelijk mogelijk maken. Door te klikken op een voorleesknop, die zich boven elk artikel bevindt, kan de Corriere website bezoeker luisteren naar artikelen, zonder een programma te hoeven installeren. Om het lezen nog makkelijker te maken, zorgt een voorleescursor ervoor dat de tekst die voorgelezen wordt, tegelijkertijd wordt opgelicht.

Naast haar website, heeft Corriere ook haar iPhone applicatie voorzien van de ReadSpeaker voorleesfunctie. Door simpelweg te klikken op de voorleesknop (koptelefoon icoon), welke een integraal onderdeel is van de iPhone app, wordt de tekst automatisch voorgelezen.

Deze nieuwe functionaliteit van de Corriere website biedt voor degenen die anders niet in staat zijn om online content te lezen, het gemak van het luisteren naar Corriere artikelen. Voor mensen die onderweg zijn, te weinig tijd hebben om te lezen, of die liever naar een artikel luisteren dan het lezen, biedt de iPhone app voorleesfunctie een nieuwe, nuttige toegang tot informatie. Het verhelpt bovendien het probleem van het lezen van een klein scherm.

VoiceCorp's mede-oprichter Roy Lindemann verklaart: "VoiceCorp is verheugd om spraakfunctionaliteit toe te voegen aan de Corriere website en iPhone app. Door de Corriere website en iPhone app te laten spreken, bieden wij de Corriere gebruikers een nieuwe en makkelijke manier om toegang tot informatie te krijgen".

Over VoiceCorp (http://www.voice-corp.com)

VoiceCorp is marktleider op het gebied van spraakweergave van online content. In 1999 lanceerden de oprichters van VoiceCorp de eerste tekst-naar-spraak dienst voor websites ooit, genaamd ReadSpeaker. De ReadSpeaker online spraakdiensten voor websites en mobiele applicaties worden inmiddels door duizenden websites en miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. VoiceCorp zet actueel online teksten om van tekst-naar-spraak in 20 talen en levert een portfolio aan webbased tekst-naar-spraak applicaties voor websites, mobiele sites en apps, RSS feeds, online campagnes, nieuwsbrieven en email. VoiceCorp heeft een brede groep zakelijke, non-profit, publieke en mediaklanten wereldwijd die gebruik maakt van haar diensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolet Jung-Moolenaar : T +31(0)30-697-1209, F +31(0)30-6924599, E jolet.jung@voice-corp.com.






-