Landstede

Verschillende studenten in de praktijk bij de Pelikaan

Op het sportpark de Pelikaan zijn diverse studenten actief in het ontwikkelen en uitvoeren van sportactiviteiten. En hierbij gaat het niet alleen om studenten van de sportopleidingen: Elk jaar zijn weer studenten van diverse profielen die stage lopen bij de Pelikaan.

Han Hanekamp, programmamanager voor De Pelikaan: Het feit dat deze studenten divers zijn opgeleid heeft als voordeel dat ze op hun specialiteit worden ingezet. Activiteiten voor basisschoolkinderen worden dan georganiseerd door een student die voor dat werkveld wordt opgeleid.

Datzelfde geldt voor activiteiten voor mensen met een beperking. Zo proberen we de kwaliteiten die we bij Landstede in huis hebben optimaal in te zetten voor de Pelikaan. De Pelikaan kan door inzet van deze studenten het sporten voor veel doelgroepen op de Pelikaan mogelijk maken.

Voorbeelden van structurele stages zijn:
Voetbaltrainingen geven bij voetbalvereniging HTC Organiseren van evenementen op het sportpark in opdracht van de stichting
Begeleiden van speciale doelgroepen die op de Pelikaan komen sporten Organiseren van bedrijfssportactiviteiten
Begeleiding gehandicaptensport

Voorbeelden van projectstages zijn:
Inzet van studenten bij de senioren sportdag
Organiseren van vrijwilligersfeest van de tennisclub Bezetting en hulp bij activiteiten op het beachveld Studenten in de rol van Gastheer bij het symposium van de Pelikaan en de volleybalbond NEVOBO
Organisatie beachtoernooien (beachvolleybal, speedminton, beachhockey, beachtennis enz.)
Organisatie schoolhockey

Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan is partner van Landstede.