Gemeente Zoetermeer

Olof Palmelaan open voor verkeer vanaf 9 april

Olof Palmelaan
De Olof Palmelaan is op 9 april 2010 officieel opengesteld voor verkeer. Het gaat om het laatste deel van de Olof Palmelaan, tussen de kruising van het Prisma en de Galvanistraat. De weg vormt een belangrijke ontsluiting voor Oosterheem. Zowel de woningen als bedrijven in vooral het zuidelijke deel van Oosterheem zijn vanaf nu weer rechtstreeks toegankelijk.
De woningen aan het Elba en Borneo krijgen een aansluiting op de rotonde die bij het viaduct van de RandstadRail is aangelegd.

Wethouder verkeer en vervoer Pieter Smit was vrijdagochtend aanwezig tijdens de formele opening die werd georganiseerd door aannemer KWS. Met een mobiele graafmachine reed hij de laatste barrier van de weg en maakte zodoende ruim baan voor de brandweer die de route met zwaailicht en sirene uitreed. "Het is groot project geweest met een lang stuk weg en het ziet er prachtig uit," vertelde de wethouder. In samenwerking met de gemeente werd gekozen voor een uitvoering met nieuw asfalt, dat geluidsreducerend en sterk is en dus lange tijd meegaat.

Ondanks de overlast die alle betrokken partijen ondervonden is de samenwerking goed verlopen. Omwonenden, de brandweer, winkeliers als Praxis, GroenRijk en Workx, maar ook de aannemer KWS en de gemeente zelf hebben hun best gedaan de wijk en bedrijven tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk toegankelijk te houden. Dit is de onderlinge sfeer zeer ten goede gekomen, dit kwam onder meer tot uitdrukking in de opkomst en stemming bij de feestelijkheden op 9 april.