Openbaar Ministerie

OM eist 18 jaar gevangenisstraf voor moord op echtgenote in woning Theresiastraat Den Haag

8 april 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De officier van justitie heeft vandaag tegen een 50-jarige man uit Den Haag een gevangenisstraf geëist van 18 jaar voor de moord op zijn echtgenote. De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 3 op 4 januari 2009 zijn vrouw in hun woning in de Theresiastraat in Den Haag doodschoot. Op dat moment waren twee van hun drie dochters in de woning aanwezig.

De kinderen hoorden die nacht hun ouders ruzie maken en hoorden vervolgens schoten. Toen een van hen ging kijken, trof zij hun moeder onder het bloed in de slaapkamer aan. De verdachte had de woning verlaten en meldde zich kort daarop met het vuurwapen op een politiebureau met de mededeling dat hij zojuist iets ergs had gedaan.

Het huwelijk tussen van de verdachte en het slachtoffer liep al enige tijd niet goed en er zou een echtscheiding op handen zijn. Verder was er ook sprake van dat het slachtoffer iemand anders had ontmoet met wie zich mogelijk een nieuwe relatie ontwikkelde. Dit is volgens het OM mogelijk het motief geweest voor de moord. De verdachte wilde niet scheiden en had het hier erg moeilijk mee.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.