Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Overval woning

Laren, 12-04-2010 o Aan het begin van de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 april werd een inwoonster van Laren overvallen bij haar woning.

Een 63-jarige bewoonster kwam zaterdag 10 april rond 00.10 uur met haar auto bij haar woning aan de Houtweg aan. Op het moment dat zij de voordeur wilde openen, werd zij van achteren vastgepakt door een man met een afgedekt gezicht. De man bedreigde de vrouw met een steekwapen, duwde haar de woning in en eiste geld en goederen. De vrouw gaf geld en een aantal persoonlijke eigendommen af waarna de man er vandoor ging. De vrouw bleef ongedeerd.

Signalement: een man tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.75m lang, mager/normaal postuur, getint uiterlijk en opvallende donkere ogen. Zijn haar was bedekt met een donkere muts. Jas en broek waren ook zwart. De man droeg donkere sportschoenen met aan de zijkant een opvallend stukje lak. Ook droeg de man handschoenen. Hij sprak tijdens de overval de Engelse taal.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen. Mensen die in de omgeving van de woning die vrijdagavond iets opvallends hebben gezien of meer weten over deze overval, worden verzocht contact op te nemen met politie Gooi en Vechtstreek via 0900 8844. Anoniem reageren kan via 0800 7000.