Gemeente Son en Breugel


officieel opgeleverd

Aansluiting Ekkersrijt (A50/A58) officieel opgeleverd

Op 9 april heeft de aannemer de vernieuwde aansluiting Ekkersrijt officieel opgeleverd en overgedragen aan Rijkswaterstaat. Daarmee is een einde gekomen aan een intensieve bouwperiode, inclusief bijbehorende verkeersoverlast, van ongeveer drie jaar. De aansluiting Ekkersrijt wordt enkele maanden eerder opgeleverd dan de Randweg Eindhoven, die half juli is voorzien.

Verkeerslichten verdwenen

De werkzaamheden bij de aansluiting Ekkersrijt zijn het sluitstuk van de aanleg van de A50 tussen knooppunt Paalgraven (bij Oss) en Eindhoven. De werkzaamheden bestonden uit het doortrekken van de A50 tot aan knooppunt Ekkersweijer en het realiseren van nieuwe op- en afritten richting Eindhoven Centrum en industrieterrein Ekkersrijt. In de oude situatie

waren de verkeerslichten bij de Verlengde Kennedylaan een belangrijk obstakel voor de doorstroming van het verkeer. Met het verdwijnen van de verkeerslichten stroomt het verkeer in alle richtingen vrij door en behoort de structurele filevorming op dit punt tot het verleden.

Archeologische vindplaats

Tijdens de bouw bleek er op het werkterrein een belangrijke archeologische vindplaats aanwezig te zijn. De extra opgravingen die daaruit voortvloeiden en het veiligstellen van de waardevolle bodemschatten veroorzaakten een vertraging van enkele maanden in de oplevering van de nieuwe aansluiting.

Alle wegen zijn nu officieel overgedragen aan Rijkswaterstaat. De aannemer zal de komende maanden nog wel de oude, buiten gebruik gestelde, weggedeelten slopen en het werkterrein opruimen. Dit veroorzaakt geen hinder voor de weggebruiker.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491