CNV Onderwijs

12 april 2010

Traject Functiemix PO in volle gang?

Categorie: Functiemix po

Het is inmiddels april 2010 en dus zal binnen jouw bestuur en op jouw school de invoering van de Functiemix in volle gang zijn. Vóór 1 mei 2010 zijn voor jou als leraar de volgende zaken van belang.

CNV Onderwijs adviseert je als leraar om de Functiescan PO te doen en te zien hoeveel kans je maakt op een hogere functie. Leden van CNV Onderwijs kunnen daarna contact opnemen met de Functiecoach PO. Deze kan je geheel op maat informeren en adviseren over de stappen die je kunt ondernemen om je kans op een LB-functie (bao) of LC-functie (s(b)o) te vergroten.

Als je ook lid bent van de p(g)mr heb je van je bestuur ontvangen (of je krijgt dit binnenkort):
o het bestuursformatieplan ter instemming. Let hierbij goed op of de nieuwe functies van de Functiemix PO (LB voor bao of LC voor s(b)o) hierin op correcte wijze zijn verwerkt;
o het functieboek. Alle functies die binnen het bestuur en op jouw school voorkomen - inclusief de hogere functies van de Functiemix PO - dienen te zijn opgenomen in het functieboek, dat het bestuur samen met de p(g)mr jaarlijks aanpast en vaststelt.

Je hebt daarnaast als lid van de p(g)mr een belangrijke rol bij: o de vaststelling van de sollicitatieprocedure en de invulling van de sollicitatiecommissie;
o het controleren van het mobiliteitsbeleid en het maken van eventuele aanvullende afspraken hierover.
Nog vragen? Neem contact op met onze medewerkers van MR-advies (mr-advies@remove-this.cnvo.nl of telefoon (op werkdagen van 12.30 uur tot 17.30 uur): (030) 751 10 05).

Raadpleeg ook nog even de Kalender Functiemix PO, die je vindt op onze site: www.meerverdieneninhetonderwijs.nl

---