Waterschap Aa en Maas

Breuk rioolpersleiding Cuijk

Waterschap Aa en Maas is op dit moment volop bezig met het herstellen van een gescheurde rioolwatertransportleiding aan de Korte Oijen bij Cuijk-Haven. Het afvalwater wordt ter plekke met tankwagens uit het rioolstelsel gepompt en naar het dichtstbijzijnde rioolgemaal gebracht. Dit wegpompen levert ter plekke verkeershinder op. Het verontreinigde water is niet in oppervlaktewater terechtgekomen. Waterschap Aa en Maas verwacht de leiding deze avond te kunnen herstellen

De breuk werd zondagavond door oplettende burgers gemeld. Medewerkers van het waterschap hebben direct de rioolgemalen (pompen) stilgezet en een gespecialiseerde aannemer ingeschakeld. Vanwege een afwijkende maat van de persleiding, kon deze niet direct worden vervangen. De leiding ligt 2,5 meter diep en is over een lengte van 15 meter gescheurd. De oorzaak is op dit moment niet bekend, prioriteit ligt nu bij het verhelpen van de breuk.

Tankwagens
Het afvalwater is door de breuk grotendeels op straat terechtgekomen. Waterschap Aa en Maas voert ter plekke zoveel mogelijk water met tankwagens af. Ook het nieuw aangevoerde rioolwater wordt met tankwagens opgepompt en afgevoerd. Zodra de leiding hersteld is, kan de aannemer beginnen met de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. De vervuilde grond zal worden afgevoerd. Het waterschap verwacht dat de werkzaamheden dinsdag einde dag gereed zijn.