Gemeente Haaksbergen


Erdo Smit wordt VVD-wethouder
12-04-2010 Erdo Smit wordt VVD-wethouder
De 44-jarige Erdo Smit uit Markelo wordt vrij zeker eind deze maand benoemd tot wethouder van onze gemeente. De VVD-fractie heeft hem voorgedragen als kandidaat. Vorige week maakte de CDA-fractie de namen van zijn kandidaat-wethouders al bekend: Marcel Diepenmaat en Patrick ten Voorde. De gemeenteraad moet later deze maand formeel nog een besluit nemen over de benoeming van de wethouders. Dat gebeurt woensdagavond 28 april. Daarna kan het nieuwe college aan de slag.

Erdo Smit, die momenteel nog werkzaam is als strategisch beleidsadviseur van de burgemeester van Enschede, is erg blij met zijn kandidatuur. Hij heeft er erg veel zin in om hier als lid van het college van B&W aan de slag te gaan. Nog niet zo lang geleden woonde hij enkele jaren in Haaksbergen (aan de Dr. Ariënsstraat). Op dit moment woont hij in Markelo. "Maar ik ben zeker van plan om zo gauw mogelijk naar Haaksbergen te verhuizen", aldus Smit.

Voordat de toekomstige VVD-wethouder bij de gemeente Enschede in dienst trad, werkte hij onder meer bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat en bij Netwerkstad Twente. Binnen de VVD is Erdo Smit jarenlang actief, zowel op lokaal, provinciaal en landelijk niveau. Hij is op dit moment vice-voorzitter van de VVD in Overijssel.

Het is de bedoeling dat Erdo Smit in het college verantwoordelijk wordt voor de portefeuilles Financiën, Economische Zaken, Personeel & Organisatie en Milieu en Afval