Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 12-04-2010

Politie pakt Amsterdammer op voor bommelding

TILBURG - Agenten van het politiekorps Amsterdam hebben gisteravond in Amsterdam een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het doen van een valse melding. Op 09 april jl. ontving een gemeentelijke instantie in Tilburg een bommelding. De politie stelde een onderzoek in wat wees in de richting van de 33-jarige Amsterdammer. De Officier van Justitie verleende zijn toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad. De man die naar eigen zeggen uit onvrede handelde zou gedreigd hebben bommen te plaatsen bij een kantoor in Tilburg. Agenten uit Tilburg hebben de man overgenomen en ingesloten.

Politie haalt onder invloed verkerende automobilist van de weg

TILBURG - De politie trof vanmorgen rond de klok van 00.45 uur op de Midden Brabantweg een personenauto aan met daarin een slapende 31-jarige automobilist. De auto stond stil over twee rijstroken met een draaiende motor. Na de man gewekt te hebben bleek dat hij
vermoedelijk onder invloed van drank en verdovende middelen verkeerde. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd van hem een bloedtest afgenomen. Gelang het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd.

Goirlenaar mishandelt minderjarige

GOIRLE - De politie heeft gisteravond een 37-jarige inwoner uit Goirle aangehouden. Aanleiding daartoe was dat een 15-jarige plaatsgenoot melding maakte van een mishandeling. De jongen stond rond 19.30 uur samen met enkele andere jongeren op de Hovel. Op dat moment liep de verdachte voorbij. Tijdens het passeren bedreigde hij de groep. Het slachtoffer reageerde daarop waarop de verdachte hem twee kopstoten gaf. Op het bureau bekende de man de mishandeling. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Minderjarigen stelen crossfietsjes van spelende kinderen

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een sportcomplex aan de Heerenveldendreef drie jongens, twee 15-jarige en een 16-jarige, afkomstig uit Tilburg aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van twee crossfietsjes. Na onderzoek bleek dat 16-jarige niets met de diefstal te maken had. Hij is direct in vrijheid gesteld.

Gistermiddag speelde een 12-jarige Tilburgse jongen, samen met twee andere kinderen in de Garderenstraat in Tilburg. Ze hadden hun crossfietsjes in hun directe omgeving gestald. De kinderen zagen op dat moment dat twee onbekende jongens, die te voet waren twee
crossfietsen wegnamen en ermee weg fietsten. Het slachtoffer
alarmeerde zijn moeder. Samen zochten ze naar het tweetal in de wijk. Het kind zag korte tijd later dat de twee verdachten een sportcomplex inliepen. Gewaarschuwde agenten troffen de jongens aan en namen ze mee naar het bureau.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

OISTERWIJK - Bij een verkeersongeval vanmorgen op de Heukelomseweg raakte een 68-jarige vrouw uit Berkel - Enschot gewond. Ze is met onder andere hoofdletsel overgebracht naar het Sint
Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer fietste vanmorgen tegen 09.00 uur over het fietspad van de Heukelomseweg. Ze kwam uit de richting van Berkel-Enschot en fietste over het links gelegen fietspad richting Oisterwijk. Ter hoogte van de kruising met de Steenstraat kwam ze in aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 64-jarige man uit Oisterwijk. Hij reed over de Steenstraat richting de Heukelomseweg. Ten gevolge van de botsing viel het slachtoffer op het wegdek. Ze is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in. Zowel de auto als de fiets zijn voor een reconstructie vervoerd naar het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 12-04-2010 13:03 | © Regio Midden en West Brabant |