Gemeente Dirksland


Ter inzage: voorontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied Dirksland

Vanaf 12 april 2010 tot en met 10 mei 2010 ligt het voorontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied Dirksland ter inzage. Het voorontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Het plangebied voor de dorpskern Dirksland bestaat uit de gehele bebouwde kom, met daarbij inbegrepen de begraafplaats ten noorden van de dorpskern. Het plangebied ââHart van Dirkslandââ maakt geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Richting het westen loopt het plangebied door tot aan bedrijventerrein Watertoren en de bijbehorende uitbreidingsgronden. Via het Korteweegje en de Boomvliet loopt de plangrens richting de zuidrand van de kern, waar de gronden van bestemmingsplan Akkerleeven buiten dit bestemmingsplan zijn gelaten. De agrarische gronden die nog voor de Haveloozeweg gelegen zijn worden, evenals de sportvoorzieningen, buiten dit bestemmingsplan gelaten in verband met toekomstige ontwikkelingen. Via de bedrijven aan de Nijverheidsweg loopt de plangrens vervolgens via de Smalle Gooij en De Boezem richting de noordzijde van de kern tot aan de begraafplaats.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de wettelijke verplichting om bestemmingsplannen te actualiseren en te digitaliseren. Het voorontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied heeft een overwegend conserverend karakter. Dit houdt in dat het plan met name is gericht op het regelen van de bestaande functies en de bestaande bebouwing in het plangebied. Daarnaast is in het huidige bestemmingsplan het huidige relevante beleid van de gemeente opgenomen.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 â 12.00 uur en van 13.30 â 16.00 uur. Buiten deze tijden is inzage alleen mogelijk op afspraak.

Bovendien is er op dinsdag 20 april 2010 van 19.00 uur tot 21.00 uur een ââinformatie-inloopavondââ in verenigingsgebouw de Schakel, Beatrixlaan 31 te Dirksland. Heeft u specifieke vragen of opmerkingen over het plan dan kunt u die op deze avond aan ons kenbaar maken.

Tot 10 mei 2010 kunt u mondeling of schriftelijk reageren op het voorontwerp. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan Burgemeester en wethouders van Dirksland, Postbus 10, 3247 ZG te Dirksland. Uit uw reactie dient te blijken op welke onderdelen van het voorontwerpbestemmingsplan uw reactie betrekking heeft.

Voor mondelinge reacties kunt u een afspraak maken met de heer M. Trouwborst van de sector Ruimtelijke Zaken via telefoonnummer (0187) 60 80 80.

Het voorontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen op de website, bij de bekendmakingen van week 14. Â